Isus prebiva unutra

Pročitajte: Poslanica Efežanima 3:14-20
14 Zbog toga prigibam svoja koljena pred Ocem 15 od kojega dobiva značenje svako očinstvo na nebesima i na zemlji. 16 Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za nutarnjeg čovjeka. 17 Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni. 18 Usrdno molim da biste mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; 19 i spoznati Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju, da budete ispunjeni svom Božjom puninom.
20 A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama, 21 njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja od vijeka do vijeka! Amen.

Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima…

Efežanima 3:17

MEČAVA je pogodila moj rodni grad i moja majka, udovica, pristala je ostati s mojom obitelji kako bi prebrodila nevrijeme. Međutim, nakon toga više se nije vratila svojoj kući. Doselila se i živjela je s nama do kraja života. Njezina je prisutnost promijenila naše kućanstvo na mnogo pozitivnih načina. Svakodnevno je bila izvor mudrosti, dobrih savjeta i priča o precima. Ona i moj suprug postali su najbolji prijatelji. Dijelili su sličan smisao za humor i ljubav prema sportu. Više nije bila posjetitelj, bila je stalni i bitni ukućanin – zauvijek je promijenila naša srca čak i nakon što ju je Bog pozvao k sebi.

To iskustvo podsjeća na Ivanov opis Isusa – koji se nastanio »među nama« (Ivan 1:14). To je uvjerljiv opis jer na izvornom grčkom jeziku nastaniti se znači »postaviti šator«. Drugi prijevod kaže: »… živio je među nama ovdje na zemlji…« (Knjiga o Kristu, Novi zavjet živim riječima).

Vjerom i mi primamo Isusa kao onoga koji prebiva u našim srcima. Pavao je napisao: »Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za unutarnjeg čovjeka. Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni« (Efežanima 3:16,17).

Isus nije posjetitelj, on se nastanio u svima koji ga slijede. Otvorimo mu vrata svojih srca i poželimo dobrodošlicu.

– Patricia Raybon

Kada Isus živi u našem srcu, sve mu više nalikujemo.