Uzbuđenje zbog Krista

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 12:9-16
9 Ljubav neka je bez pretvaranja; zazirući od zla prianjajte uz dobro; 10 bratskom ljubavlju ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite. 11 U revnosti ne budite mlaki; u duhu budite revni; Gospodinu služite! 12 Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani! 13 Pridonosite za potrebe svetih; gostoljubivost revno njegujte! 14 Blagoslivljajte one koji vas progone: blagoslivljajte, a ne kunite! 15 Radujte se s onima koji se raduju, plačite s onima koji plaču! 16 Budite jedne misli među sobom; ne čeznite za visokim stvarima, nego se držite onoga što je skromno! Ne smatrajte sami sebe mudrima!

U revnosti ne budite mlaki; u duhu budite revni; Gospodinu služite!

Rimljanima 12:11

PRVI put kad smo sreli susjeda Henryja, izvukao je izlizanu Bibliju iz torbe koju je nosio. Svjetlucavih očiju upitao je želimo li razgovarati o Svetom pismu. Kimnuli smo, a on je otvorio neke istaknute odlomke. Pokazao nam je bilježnicu punu svojih zapažanja i rekao da je izradio i računalnu prezentaciju punu drugih povezanih informacija.

Nastavio je govoriti o teškoj situaciji u svojoj obitelji, a zatim je, u najtežem trenutku u životu, prihvatio Isusovu smrt i uskrsnuće kao temelj svoje vjere (Djela ap. 4:12). Njegov se život promijenio jer mu je Duh pomogao slijediti biblijska načela. Iako je Henry prije mnogo godina predao svoj život Bogu, njegovo je oduševljenje bilo svježe i snažno.

Henryjeva gorljivost me je nadahnula – mene koja već godinama hodam s Isusom – da razmislim o svojoj duhovnoj strasti. Apostol Pavao je napisao: »U revnosti budite neumorni! Budite gorljivi Duhom! Gospodinu služite!« (Rimljanima 12:11, K. S.) To se čini teškom zadaćom ako ne dopustim Svetom pismu da razvije stavove koji odražavaju stalnu zahvalnost za sve što je Isus učinio za nas.

Za razliku od emocionalnih uspona i padova u životu, revnost za Krista proizlazi iz sve veće bliskosti s njim. Jennifer Benson Schuldt

Što više učimo o Kristu, on postaje dragocjeniji i njegova nas dobrota preplavljuje i prelijeva na svijet.