Sastajmo se u Isusu!

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 10:19-25
19 Imamo dakle, braćo, osiguran ulazak u svetište krvlju Isusa 20 koji nam je otvorio put novi i živi zavjesom, to jest svojim tijelom. 21 Imamo i velikoga svećenika nad Božjom kućom. 22 Zato pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, srca očišćenog od ljage na savjesti, i tijela opranog čistom vodom!* 23 Čvrsto držimo nadu, jer je vjeran onaj koji je obećao, 24 i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela. 25 Ne propuštajmo svoj sastanak, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedni druge tim više što vidite da se približava Dan.

Ne propuštajmo svoj sastanak, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedni druge…

Hebrejima 10:25

KADA sam prolazila kroz dulje razdoblje duševne i duhovne boli i borbe zbog teških okolnosti u svom životu, bilo mi je lako udaljiti se od crkve. (I ponekad sam se pitala, zašto se uopće trudim?) No nešto me je nukalo da i dalje dolazim svake nedjelje.

Iako se dugi niz godina moja situacija nije promijenila, bogoslužja, okupljanja, druženje s drugim vjernicima, molitveni sastanci i proučavanje Biblije pružali su mi ohrabrenje toliko nužno da ustrajem i očuvam nadu. Često ne bih samo čula ohrabrujuću poruku ili poduku, nego bih dobila i utjehu, uho spremno slušati ili zagrljaj koji sam trebala.

Pisac Poslanice Hebrejima je napisao: »Ne ostavljajmo, kako neki običavaju, svoga vlastitog sastanka, već se sokolimo međusobno…« (r. 25, K. S.). Pavao je znao da ćemo, kada se suočimo s nevoljama i teškoćama, trebati ohrabrenje drugih – i da će drugi trebati naše. Zato je podsjetio čitatelje da održe nadu i paze »jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela« (r. 23,24). To je veliki dio ohrabrenja i zato nas Bog potiče da se nastavimo sastajati. Nekome će možda trebati vaše ohrabrenje puno ljubavi, a vi ćete se možda iznenaditi onim što ćete dobiti zauzvrat.

– Alyson Kieda

Ljubljeni Oče, pomogni nam da ne odustanemo od sastajanja, već da zajedno iskusimo tvoj mir i ljubav.