Čujemo te, Bože!

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 10:1-11,16
1 Zaista, zaista kažem vam: Tko ne ulazi na vrata u ovčinjak, nego prelazi na drugom mjestu, on je tat i razbojnik. 2 A tko ulazi na vrata, pastir je ovcama. 3 Njemu vratar otvara, i ovce slušaju njegov glas. On zove svoje ovce po imenu i izvodi ih. 4 I kad izvede sve svoje ovce, ide pred njima, i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas. 5 A za tuđinom ne idu, nego bježe od njega, jer ne poznaju tuđega glasa.« 6 Tu im usporedbu kaza Isus. Ali oni ne razumješe što im htjede time kazati.
7 Tada im Isus opet reče: »Zaista, zaista kažem vam: Ja sam vrata k ovcama. 8 Svi koji dođoše prije mene, tati su i razbojnici, i ovce ih nisu slušale. 9 Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se. On će ulaziti i izlaziti i pašu nalaziti. 10 Tat ne dolazi nego da krade, ubija i upropaštava. Ja dođoh da imaju život, i to obilnije da ga imaju.
11 Ja sam dobri pastir. Pastir dobri daje svoj život za ovce.
16 I druge ovce imam koje nisu iz ovoga ovčinjaka, i njih mi valja dovesti, i čut će moj glas, i bit će jedno stado i jedan pastir.

Njemu vratar otvara, i ovce slušaju njegov glas. On zove svoje ovce po imenu i izvodi ih.

Ivan 10:3

MALENI se Graham uznemirio i migoljio u majčinu krilu dok su mu liječnici stavljali prvi slušni aparat. Nekoliko trenutaka nakon što je liječnik uključio uređaj, Graham je prestao plakati. Oči su mu se raširile. Nasmiješio se. Čuo je majčin glas kako ga tješi, hrabri i zove po imenu.

Graham je čuo majku kako govori, ali mu je trebala pomoć da nauči prepoznati njezin glas i razumjeti značenje njezinih riječi. Isus poziva ljude na sličan proces učenja. Jednom kada prihvatimo Krista za svog Spasitelja, postajemo ovce koje on poznaje po imenu i koje osobno vodi (r. 3). Možemo mu sve više vjerovati i biti sve poslušniji dok vježbamo slušati i slijediti njegov glas (r. 4).

U Starom zavjetu Bog je govorio preko proroka. U Novom zavjetu Isus – Bog u tijelu – izravno je razgovarao s ljudima. Danas vjernici u Isusa imaju pristup sili Duha Svetoga, koji nam pomaže razumjeti i slušati Božje riječi koje je on nadahnuo i sačuvao u Bibliji. Možemo izravno komunicirati s Isusom kroz naše molitve dok nam govori kroz Sveto pismo i kroz svoj narod. Kad naučimo prepoznati Božji glas, koji je uvijek u skladu s njegovim riječima u Bibliji, sa zahvalnošću uzviknimo: »Čujemo te, Bože!«

– Xochitl Dixon

Čujemo te, Bože! Pomogni nam primiti i širiti istinu i ljubav koju nam otkrivaš dok čitamo Bibliju.