U Božjem naručju

Pročitajte: Psalam 91:1,2,14-16
1 Koji stanuje u zaštiti Višnjega,
koji boravi u sjeni Svemogućega,
2 reći će Gospodu: »Utočište moje i Zaklone moj,
Bože moj, u kojega se uzdam!«

14 »Spasit ću ga jer se uhvatio za me!
Štitit ću ga jer poznaje ime moje.
15 Zazvat će me i ja ću ga uslišiti,
uz njega ću biti u nevolji,
izbavit ću ga i proslaviti.
16 Zasitit ću ga danima mnogim,
pokazat ću mu svoje spasenje.«

… uz njega ću biti u nevolji…

Psalam 91:15

ZVUK bušilice užasnuo je petogodišnju Sarah. Spuznula je iz zubarskog stolca i nije se htjela vratiti. Kimnuvši s razumijevanjem, zubar je rekao njezinu ocu: »Tata, sjednite u stolac.« Jason je mislio da treba pokazati svojoj kćeri kako je to lako. Ali onda se zubar okrenuo prema djevojčici i rekao: »Sad se popni i sjedni tati u krilo.« Dok ju je otac zagrlio rukama, Sarah se potpuno opustila i zubar je mogao nastaviti popravljati zube.

Toga je dana Jason naučio veliku lekciju o utjesi koju doživljavamo u prisutnosti svoga nebeskog Oca. »Ponekad Bog odluči ne uzeti na sebe ono kroz što moramo proći«, rekao je. »Ali Bog mi je pokazivao: ‘Bit ću tamo s tobom.’«

Psalam 91 govori o Božjoj utješnoj prisutnosti i sili koja nam daje snagu da se suočimo s kušnjama. Saznanje da možemo počivati u njegovu naručju daje nam veliku sigurnost. Onima koji ga ljube obećao je: »Zazvat će me i ja ću ga uslišiti; uz njega ću biti u nevolji…« (r. 15).

Mnogo je neizbježnih izazova i kušnja u životu. Neminovno ćemo morati proći kroz bol i patnju. Ali s Božjim rukama obavijenim oko nas, u čiju se snagu možemo pouzdati, moći ćemo podnijeti svoje krize i okolnosti. Dopustimo mu da ojača našu vjeru dok rastemo kroz životne izazove.

– Leslie Koh

Milostivi Oče, hvala ti što si naša zaštita u svim okolnostima.