Služiti zajedno u Isusu

Pročitajte: Poslanicu. Filipljanima 4:14-20
14 Ali dobro ste učinili što ste sa mnom podijelili moju nevolju. 15 A znate i vi, Filipljani, da mi u početku evanđelja, kad sam otišao iz Makedonije, nijedna Crkva ne otvori račun davanja i primanja, osim vas jedinih. 16 Doista, vi ste mi u Solun više puta poslali ono što mi je bilo potrebno. 17 Ne kao da tražim dar, nego tražim plod koji se množi na vašu korist. 18 A ja sam primio sve i imam u izobilju. Obogatio sam se primivši od Epafrodita ono što ste mi poslali, sladak miris, žrtvu prijatnu, ugodnu Bogu. 19 Moj Bog ispunit će svaku vašu potrebu po svome bogatstvu, u slavi, u Kristu Isusu. 20 Bogu i Ocu našemu slava u vijeke vijeka! Amen.

Doista, vi ste mi u Solun više puta poslali ono što mi je bilo potrebno.

Filipljanima 4:16

ZAJEDNIČKIM snagama spasioci su pomogli dvojici muškaraca koje je more izbacilo na obalu otoka u Mikroneziji. Timski rad bio je nužan jer su zbog pandemije međusobni kontakti bili ograničeni. Pilot koji je prvi uočio brodolomnike javio se radiovezom obližnjem brodu australske mornarice. S broda su poslali dva helikoptera s hranom, vodom i kutijom prve pomoći. Nakon toga došla je obalna straža da provjeri kako su i dostave im radiostanicu. Naposljetku ih je mikronezijski patrolni brod prevezao do odredišta.

Mnogo možemo postići kada radimo zajedno. Vjernici u Filipima su zajedničkim snagama pomagali apostolu Pavlu. Lidija i njezina obitelj primili su ga u svoj dom (Djela ap. 16:13-15). Klement, pa čak i Evodija i Sintiha (koje se bile u zavadi), surađivali su s Pavlom u naviještanju Evanđelja (Filipljanima 4:2,3). Poslije, kad je Pavao bio zatočen u Rimu, crkva je prikupila i po Epafroditu poslala ono što mu je bilo potrebno (r. 14-18). I što je najvažnije, cijelo vrijeme su se molili se za njega (1:19).

Primjeri vjernika koji zajedno služe nadahnjuju i danas. Suradnja u molitvi i služenje drugima postiže mnogo više nego što bismo ikada mogli učiniti sami. Rečeno je: »Pojedinačno smo jedna kap. Zajedno smo ocean.«

– Jeniffer Benson Schuldt

Bože, pomogni nam pridružiti se onima koji ti služe.