Svaki trenutak je važan

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 4:1-8
1 Zaklinjem te pred Bogom i Isusom Kristom koji će suditi žive i mrtve, njegovim dolaskom i njegovim kraljevstvom: 2 Propovijedaj riječ, nastoj oko toga kad imaš dobru priliku, ali i kad prilika nije dobra, uvjeravaj, opominji, ohrabruj sa svom strpljivošću i naukom! 3 Doći će naime vrijeme kad zdravi nauk ne će podnositi, nego će po svojim strastima skupiti sebi učitelje, da im golicaju uši. 4 I odvraćat će uši od istine, a okretat će se k bajkama. 5 A ti budi razborit u svemu, podnosi zlo, čini djelo evanđelista, svoju službu obavljaj potpuno! 6 Doista, ja se već žrtvujem, i približilo se vrijeme moga odlaska. 7 Dobar sam boj vojevao, trku dovršio, vjeru očuvao. 8 Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan. A ne samo meni, nego i svima koji ljube njegov dolazak.

A ti budi razborit u svemu, podnosi zlo, čini djelo evanđelista, svoju službu obavljaj potpuno!

2 Timoteju 4:5

KADA je Titanic udario u santu leda u travnju 1912., pastor John Harper osigurao je mjesto za svoju šestogodišnju kćer u jednom od malog broja čamaca za spašavanje. Dao je svoj prsluk za spašavanje suputniku i navijestio Evanđelje svima koji su htjeli slušati. Dok je brod tonuo, a stotine ljudi čekalo neočekivani spas, Harper je plivao od jedne osobe do druge i govorio: »Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se, ti i tvoja kuća« (Djela ap. 16:31).

Tijekom druženja preživjelih s Titanica u Ontariju, u Kanadi, jedan je čovjek sebe nazvao »posljednjim obraćenikom Johna Harpera«. Nakon što je odbio prvi Harperov poziv, čovjek je primio Krista kada mu se propovjednik ponovno obratio. Gledao je kako je Harper posljednje trenutke svog života posvetio da mu prenese vijest o Isusovu spasenju prije nego što je pothlađen potonuo u ledenu vodu.

U pismu Timoteju, apostol Pavao potiče sličnu hitnost i predanost nesebičnoj evangelizaciji. Govoreći o Božjoj prisutnosti i Isusovu povratku, Pavao nalaže Timoteju da propovijeda »sa svom strpljivošću« (r. 1,2). Podsjeća mladog propovjednika: »A ti budi razborit u svemu… svoju službu obavljaj potpuno!« (r. 3-5)

– Xochitl Dixon

Iskoristimo svaki trenutak. Naš nam je Otac osigurao mjesto na nebu dok naviještamo: »Isus je Spasitej!«