Duhovno naslijeđe

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 1:3-5
3 Zahvaljujem Bogu kojemu služim od predaka čistom savješću, dok te se bez prestanka spominjem u svojim molitvama noć i dan. 4 Sjećajući se tvojih suza, poželim te vidjeti, da se ispunim radošću. 5 Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki, a uvjeren sam i u tebi.

Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki…

2 Timoteju 1:5

KAO tinejdžerke, moja sestra i ja nismo razumjele maminu odluku da primi Isusa kao svog Spasitelja, ali nismo mogle poreći promjene koje smo vidjele kod nje. Ispunjena mirom i radošću, počela je vjerno služiti u crkvi. Osjećala je glad za proučavanjem Biblije i upisala teološki fakultet. Nekoliko godina nakon mamine odluke, moja je sestra prihvatila Krista i počela mu služiti. A onda sam i ja uzvjerovala i počela mu služiti. Otada je prošlo mnogo godina. Konačno nam se pridružio i naš otac. Odluka moje mame za Krista stvorila je ozračje koje je promijenilo živote naše uže i šire obitelji.

Apostol Pavao napisao je svoje posljednje pismo Timoteju i ohrabrio ga da ustraje u vjeri u Isusa, spominjući njegovo duhovno naslijeđe: »I oživljujem sjećanja na iskrenu vjeru koja je u tebi; na onu vjeru koja se najprije nastanila u tvojoj baki Loidi i tvojoj majci Euniki…« (r. 5, K. S).

Roditelji, bake i djedovi, braćo i sestre, vaše odluke mogu utjecati na one oko vas, ali i na naraštaje nakon vas.

Timotejeve mama i baka usadile su mu vjeru kako bi postao čovjekom kojeg je Bog pozvao. Tražimo Boga svim srcem i ostavimo duhovno nasljeđe svojim voljenima.

– Nancy Gavilanes

Oče, hvala ti za one koji su utjecali na nas svojom ljubavlju i vjerom. Pomogni nam da i mi ostavimo duhovno nasljeđe drugima.