Biti svjesni svojih misli

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 10:2-5
2 Ali molim se da mi ne ustreba, kad budem kod vas, biti odvažan onom smjelošću kojom namjeravam postupiti protiv nekih koji misle da mi živimo po tijelu. 3 Doista, ako živimo u tijelu, ne borimo se po tijelu. 4 Jer oružje naše borbe nije tjelesno, nego silno po Bogu za rušenje utvrda, da obaramo mudrovanje 5 i svaku umišljenost koja se podiže protiv spoznaje Boga, i upravljamo svaku misao na poslušnost Kristu.

… i upravljamo svaku misao na poslušnost Kristu.

2 Korinćanima 10:5

DEBBIE je imala samo dvanaest godina kada se za nju ‘skrbio’ muškarac u dvadesetima. Poput mnogih djevojaka koje su spolno zlostavljane, ni ona nije mogla prepoznati njihov odnos kao štetan pa je čak branila svog ‘dečka’. Njezini roditelji kršćani opisali su ju kao buntovnu tinejdžericu, pogotovo kada se počela drogirati i samoozljeđivati. Očajna, njezina starija sestra Arianna pronašla joj je mjesto u centru Mercy Multiplied International. Sedam mjeseci poslije Debbie se vratila kao druga osoba, puna života i nade.

Sada Arianna i Debbie vode Mercy UK i pomažu drugim mladim ženama u borbi s ovisnošću, duševnim bolestima ili prošlošću. Nisu usmjerene na ponašanje, nego na suočavanje s problemom kako ženama nakon zlostavljanja i duboko usađenih poruka »Ja sam nitko« ili »Ne vrijedim ništa« pomoći prihvatiti da ih Isus vidi kao dragocjene. Kada povjeruju da su vrijedne prave ljubavi, slijedi istinska promjena.

Arianna u tome vidi ispunjenje Pavlove upute »da obaramo mudrovanje i svaku umišljenost… protiv spoznaje Boga« (r. 4,5), ali i svoj vlastiti neopravdano stečeni sram. Molitva je duhovno »oružje« koje ima božansku moć »za rušenja utvrda« (r. 4), tako da se čak i destruktivno ponašanje može promijeniti. Razmislite o porukama koje šaljete sebi. Što bi vam Bog rekao umjesto toga?

– Tanya Marlow

Isuse, došao si spasiti svijet, a ne osuditi ga. Hvala ti!