Uvijek se molite

Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 5:16-22
16 Svagda se radujte! 17 Molite se bez prestanka! 18 Na svemu zahvaljujte; jer je to Božja volja u Kristu Isusu za vas. 19 Ne gasite Duha! 20 Ne prezirite proroštava! 21 A sve kušajte i što je dobro zadržite! 22 Klonite se svake vrste zla!

Molite se bez prestanka!

1 Solunjanima 5:17

»DOBILA sam 84 boda na testu!«

Osjetila sam uzbuđenje svoje tinejdžerice dok sam čitala njezinu poruku na svom mobitelu. Upravo je počela pohađati srednju školi. Nazvala me je tijekom stanke za ručak. Srce mi je poskočilo ne samo zato što je moja kći dobro prošla zahtjevan test nego zato što je odlučila to podijeliti sa mnom. Htjela mi je javiti svoju dobru vijest!

Shvativši da mi je njezina poruka uljepšala dan, poslije sam razmišljala o tome kako se Bog osjeća kada mu se obratim. Je li on jednako zadovoljan kad razgovaram s njim? Molitva je način na koji komuniciramo s Bogom i nešto što nam je rečeno da radimo »bez prestanka« (r. 17). Razgovor s njim podsjeća nas da je s nama u dobru i u zlu. Dijeliti svoje vijesti s Bogom, iako on već sve zna o nama, korisno je jer pomiče naš fokus i pomaže nam da razmišljamo o njemu. Kada svoju pozornost usmjerimo na Boga i u njega se uzdamo, preplavljuje nas mir i naše su misli postojane.

Bez obzira na to s čime se suočavamo, neprestano razgovarajmo s Bogom i održavajmo kontakt s našim Stvoriteljem i Spasiteljem. Apostol Pavao još dodaje: »Na svemu zahvaljujte; jer je to Božja volja… za vas« (1 Solunjanima 5:18).

– Katara Patton

Milostivi Bože, pomogni nam da budemo u kontaktu s tobom tijekom dana. Želimo se radovati i zahvaljivati ​ti na svemu s čime se suočavamo.