Velikodušni Bog

09 lipanj

A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama.

Efežanima 3:20

KADA je prije nekoliko godina naša obitelj živjela u Chicagu, uživali smo u brojnim pogodnostima. Jedna od nama najdražih bili su restorani koji kao da su se natjecali čija će hrana biti ukusnija ili porcije veće. U jednom talijanskom restoranu supruga i ja bismo uzimali pola porcije našega omiljenog jela od tjestenine i još bi ostalo dovoljno da ponesemo kući za sutrašnji ručak. Zbog tako obilnih porcija osjećali smo se kao kod bake koja nam je svakim jelom pokazivala koliko nas voli.

Jednako me tako preplavljuje ljubav kada čitam da naš nebeski Otac na nas izlijeva izobilje svoje milosti (pročitajte Efežanima 1:7,8) i može »sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo« (3:20). Zahvalan sam da naš Bog nije škrtac koji nerado i u malim porcijama daje svoje blagoslove. Naprotiv, On je Bog koji neštedimice izlijeva oproštenje grješniku (pročitajte Luka 15) i svakoga nas dana kruni »dobrotom i milosrđem« (Psalam 103:4).

Ponekad mislimo da nam Bog ne daje onoliko koliko bismo željeli. No, da je oproštenje jedino što je učinio za nas i osigurao nam nebo, već bi i to bilo puno. Radujmo se u velikodušnosti svoga Boga!

– Joe Stowell

Daj blagoslovi, kako si obećao;

jedna kap već je blagoslov.

Veličajmo Boga koji je izvor svih blagoslova.

Poslanica Efežanima 3:14-21

14 Zbog toga prigibam svoja koljena pred Ocem 15 od kojega dobiva značenje svako očinstvo na nebesima i na zemlji. 16 Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za nutarnjeg čovjeka. 17 Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni. 18 Usrdno molim da biste mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; 19 i spoznati Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju, da budete ispunjeni svom Božjom puninom. 20 A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama, 21 njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja od vijeka do vijeka! Amen.