Pandže smrti

07 srpanj

Oni se zaputiše, i išli su od mjesta do mjesta, posvuda navješćivali Evanđelje i iscjeljivali bolesnike.

Luka 9:6

LAUREN Kornacki bila je sretna što je tijekom ljeta pohađala tečaj prve pomoći, ali vjerojatno joj nije bilo ni nakraj pameti da će to znanje tako brzo primijeniti, i to na osobi koju voli. Dok je njezin otac popravljao automobil u garaži, dizalica se pomaknula i automobil je pao na njega. Lauren, tada dvadesetdvogodišnja djevojka, spretno je namjestila dizalicu, podigla 1,5 tonu težak automobil, izvukla oca i održavala ga na životu do dolaska hitne pomoći.

Puno značajnije od Laureninog spašavanja oca je ono što je Isus svojom smrću i uskrsnućem učinio za nas. Spasio nas je iz pandža smrti. Kada je Isus svojih 12 učenika poslao da nastave Njegovu službu, dao im je zadaću da navješćuju radosnu vijest o Božjoj želji da oslobodi ljude. To nisu morali učiniti u vlastitoj snazi. Isus je taj koji će podignuti težak teret ljudskoga grijeha dok oni budu poučavali o Njemu. Njihovo navješćivanje i iscjeljivanje u Isusovoj snazi i u Njegovo ime dokaz su da je Isus zapravo donio Božju vladavinu na zemlju.

Mnogi su danas pritisnuti težinom grijeha, ali Bog može svakoga osloboditi tog tereta i zatim ga poslati u svijet da i drugima objavi Radosnu vijest.

– Marvin Williams

Oni koji su oslobođeni grijeha najbolje mogu pomoći u oslobađanju drugih.

Evanđelje po Luki 9:1-6

1 On sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlim dusima, i da iscjeljuju od bolesti. 2 Tada ih posla da navješćuju Božje kraljevstvo i da iscjeljuju bolesnike. 3 Reče im: »Ne uzimajte ništa na put: ni štapa ni torbe ni kruha ni novaca. Ne trebate imati ni dvoje haljine. 4 Kad dođete u koju kuću, ondje ostanite dok odatle ne pođete dalje. 5 A gdje vas ne prime, ostavite taj grad i otresite prah sa svojih nogu za svjedočanstvo protiv njih!« 6 Oni se zaputiše, i išli su od mjesta do mjesta, posvuda navješćivali evanđelje i iscjeljivali bolesnike.