Nesigurna vremena

08 srpanj

I Božji mir, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.

Filipljanima 4:7

TIJEKOM velike ekonomske krize koja je započela 2008. godine mnogi su ostali bez posla. Nažalost, i moj je šogor bio jedan od njih. Pišući mi o tome, sestra mi je rekla da su usprkos teškoćama i nesigurnosti zadržali mir jer znaju da se Bog brine za njih.

Oni koji se pouzdaju u Isusa imaju mir jer imaju jamstvo da njihov nebeski Otac voli svoju djecu i brine se da imaju sve što trebaju (pročitajte Matej 6:25-34). Sve svoje brige možemo zahvalna srca donijeti Njemu znajući da će se pobrinuti za nas i dati nam mir (Filipljanima 4:6,7).

»I Božji mir, koji nadilazi svaki um,« piše Pavao »čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu« (r. 7). Reći da mir Božji nadilazi naš um znači da to ne možemo objasniti, ali možemo iskusiti dok On čuva naše srce i um. Mirni smo jer smo sigurni da nas Gospodin ljubi i svime upravlja. On nam daje mir kada smo uznemireni, naš um ispunja nadom i pomaže nam da se opustimo usred promjena i nevolja.

– Poh Fang Chia

Kad mir mi nebeski proniče svu grud,

ma prijetile bure i grom,

ja ipak ću pjevat u vjeri posvud:

»Dobro mi je u Gospodu mom.«

Nek uđe narod pravedni koji čuva vjernost, čiji je značaj čvrst, koji čuva mir jer se u Te uzda. – Izaija 26:2,3 (K. S.)

Poslanica Filipljanima 4:6-9

6 Iz revnosti sam progonio Crkvu, po zakonskoj pravdi bio sam besprijekoran. 7 Međutim, ono što sam nekoć smatrao dobitkom, sada smatram štetnim zbog Krista. 8 Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji Isusa Krista, svojega Gospodina zbog kojega sve izgubih i smatram blatom, da steknem Krista, 9 i da se nađem u njemu, nemajući svoje pravde koja je od Zakona. Zato imam pravdu koja je po vjeri u Krista, pravdu koja je od Boga po vjeri.