Pogledajte prema gorama

10 srpanj

 

Podižem oči svoje prema gorama, odakle će mi doći pomoć. Pomoć mi dolazi od Gospoda koji stvori nebo i zemlju.

Psalam 121:1,2

NA vrhu planine Corcovado, koja se izdiže iznad Rio de Janeira u Brazilu, nalazi se Krist Otkupitelj, jedna od najvećih skulptura Krista na svijetu. Visok je 30 metara, raspon ruku mu je 28 metara i težak je 635 tona. Možete ga vidjeti i danju i noću s bilo kojeg mjesta u gradu. Dovoljno je da pogledate prema planini da biste vidjeli Krista Otkupitelja.

U Novome zavjetu čitamo da Krist nije samo Otkupitelj već je i Stvoritelj svemira. O tome Stvoritelju govori 121. psalam. Psalmist nas potiče da podignemo pogled prema gorama i vidjet ćemo da nam pomoć »dolazi od Gospoda koji stvori nebo i zemlju« (r. 2). Jedino je On dostatan da bude naša snaga i vodi naše korake u opasnom i nemirnom svijetu.

Podižemo oči prema Onomu koji neće »dati da posrne« naša noga. On je naš »čuvar« (r. r. 3,5) i štiti nas u svim opasnostima. On nas čuva od zla i čuvat će nas »dovijeka« (r. 8).

U vjeri podignimo oči prema Onome koji je naš Otkupitelj i Stvoritelj. On je naša pomoć i nada. S Njime ćemo provesti vječnost.

– Bill Crowder

Krist je uzdignut da bi mogao uzdignuti nas.

Psalam 121

1 Podižem oči svoje prema gorama, odakle će mi doći pomoć. 2 Pomoć mi dolazi od Gospoda koji stvori nebo i zemlju. 3 Ne će on dati da posrne tvoja noga! Ne će zadrijemati čuvar tvoj. 4 Ne, ne će zadrijemati, ne će zaspati čuvar Izraela. 5 Gospod je čuvar tvoj, Gospod je sjena tvoja s desne tvoje. 6 Danju ti sunce ne će nauditi, niti mjesec u noći. 7 Gospod će te čuvati od svakoga zla, on će čuvati život tvoj. 8 Gospod će čuvati tvoj izlazak i povratak od sada i dovijeka.