Saznajte cijenu

01 ozujak 2015Pročitajte: Prva Petrova poslanica 1:17-21

17 Ako zazivate kao Oca onoga koji sve sudi nepristrano, po djelovanju, provodite u strahu vrijeme svoga zemaljskog putovanja. 18 Znajte da od ispraznog načina života, što ste ga baštinili od otaca, niste otkupljeni raspadljivim srebrom ili zlatom, 19 nego skupocjenom krvlju Krista koji je nevini i besprijekorni Jaganjac. 20 On je, doduše, bio unaprijed određen od postanka svijeta, ali se pojavio tek u posljednja vremena zbog vas. 21 Vi po njemu vjerujete u Boga koji ga uskrisi od mrtvih, i uvede ga u slavu, da trajno u Boga vjerujete i imate pouzdanje u njega.

Jer ste kupljeni otkupninom. Stoga proslavite Boga u svome tijelu!

1 Korinćanima 6:20

NEDAVNO smo svojemu dvogodišnjem sinu kupili nove čizme. Bio je tako sretan da ih nije skinuo do večeri. No, sljedećega je dana potpuno zaboravio na njih i obuo stare tenisice. Moj je muž rekao: »Mislim da on nema pojma koliko stvari koštaju.«

Čizme su bile skupe, ali malo dijete ne zna što su radno vrijeme, plaća i porezi. Ono darove prima otvorenih ruku i jasno nam je da od njega ne možemo očekivati da u potpunosti razumije koliko se roditelji žrtvuju da bi mu kupili nove stvari.

Ponekad se i ja ponašam kao malo dijete. Po Božjem milosrđu otvorenih ruku primam darove, ali jesam li zahvalna? Razmišljam li o cijeni koja je plaćena da bih ja živjela ispunjenim životom? Cijena je bila visoka – nismo »otkupljeni raspadljivim srebrom ili zlatom« kao što čitamo u Prvoj Petrovoj poslanici 1:18 »nego skupocjenom krvlju Krista koji je nevini i besprijekorni Jaganjac« (r. 19). Isus je dao svoj život, platio je najvišu moguću cijenu da nas učini dijelom svoje obitelji. Potom ga je Bog uskrisio od mrtvih (r. 21).

Tek kada u potpunosti shvatimo koliko je koštalo naše spasenja, naučit ćemo doista biti zahvalni.

– Keila Ochoa

Spasenje je beskrajno dragocjeno, ali potpuno besplatno.