Možda ove godine

01 sijecanj 2016Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 4:13-18

13 A ne ćemo, braćo, da vi ne znate o onima koji su usnuli, da se ne žalostite kao i oni koji nemaju nade. 14 Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, onda će Bog i one koji su usnuli u Isusu dovesti s njime. 15 Jer vam ovo kazujemo po Gospodnjoj riječi: mi koji živimo, koji ostajemo za dolazak Gospodnji, ne ćemo preteći onih koji su usnuli. 16 Jer će sam Gospodin na dani znak, na arkanđelov glas, na zvuk Božje trube sići s neba, i umrli u Kristu će najprije uskrsnuti. 17 Onda ćemo mi koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake, ususret Gospodinu u visine, i tako ćemo svagda biti s Gospodinom. 18 Tješite dakle jedni druge tim riječima!

Onda ćemo mi koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake… i tako ćemo svagda biti s Gospodinom.

1 Solunjanima 4:17

MOJ je tata bio propovjednik i svake je prve nedjelje u godini propovijedao o Drugom Isusovom dolasku i pritom često čitao iz 4. poglavlja Prve poslanice Solunjanima. Poruka je uvijek bila ista: »Možda je upravo ovo godina kada će se Isus vratiti. Jeste li spremni za susret s Njime?« Nikada neću zaboraviti kada sam, kao šestogodišnji dječak, prvi put čuo tu propovijed i pomislio: »Ako je to istina, nisam baš siguran da sam među onima po koje Krist dolazi.« Bio sam uvjeren da će moji roditelji ići u nebo i želio sam ići i ja. Zato sam, kada smo došli kući, pitao tatu kako u to mogu biti siguran. Otvorio je Bibliju, pročitao mi neke retke i rekao da trebam Spasitelja. Nije trebalo puno da me uvjeri da sam grješan. Toga me je dana tata doveo Kristu. Bit ću mu zauvijek zahvalan na tome što je tu istinu usadio u moje srce.

U svijetu koji postaje sve kaotičnijim, utješna je misao da ovo može biti godina Kristova povratka. Još je utješnije da će se svi oni koji se pouzdaju u Krista za spasenje ponovo sastati, oslobođeni patnje, žalosti i straha. A što je najbolje, bit ćemo s Gospodinom zauvijek!

– Joe Stowell

Kad glas svete trube jekne

i pred Krista zove sve,

prozvat će se sva imena, i moje.

Možda danas! Dr. M. R. DeHaan