Zona mobitela

Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 5:16-24

16 Svagda se radujte! 17 Molite se bez prestanka! 18 Na svemu zahvaljujte; jer je to Božja volja u Kristu Isusu za vas. 19 Ne gasite Duha! 20 Ne prezirite proroštava! 21 A sve kušajte i što je dobro zadržite! 22 Klonite se svake vrste zla!
23 A sam Bog mira neka vas posveti u punoj mjeri. Neka se vaš cjeloviti duh, vaša duša i vaše tijelo sačuva besprijekorno za dolazak našega Gospodina Isusa Krista! 24 Vjeran je onaj koji vas pozva, on će i izvršiti.

Molite se bez prestanka!

1 Solunjanima 5:17

JEDNA od prednosti mobitela je da imamo gotovo neograničeni pristup drugima. Zbog toga mnogi razgovaraju ili šalju poruke i tijekom vožnje – što često završava teškim automobilskim nesrećama. Kako bi to izbjegle, mnoge su zemlje zabranile korištenje mobitelom tijekom vožnje. U Sjedinjenim Američkim Državama na autocestama se nalaze znakovi koji podsjećaju vozače na ‘zone mobitela’, ugibališta na kojima mogu bez opasnosti razgovarati i slati poruke.

I dok je dobra ideja vozačima ograničiti korištenje mobilnim telefonima, postoji druga vrsta komunikacije koja nema ograničenja: molitva. Bog nas poziva da Mu se obratimo bilo da dolazimo, odlazimo ili mirno sjedimo. U Novome zavjetu Pavao savjetuje svakome tko želi razgovarati s Bogom da se moli »bez prestanka« (r. 17). On ističe načelo ‘otvorenih vrata’ ohrabrujući nas »svagda se radujte« (r. 16) i »na svemu zahvaljujte« (r. 18). Bog nas poziva na radost i zahvalnost – iskazivanje vjere u Boga kroz Krista usidrena je u neprestalnoj molitvi.

Bog je dostupan za svaki iznenadni vapaj ili dugotrajni razgovor. Zove nas u zajedništvo s Njime – da Mu povjeravamo svoje radosti i zahvalnosti, potrebe, pitanja i brige (pročitajte Hebrejima 4:15,16). Uvijek smo u ‘zoni molitve’.

– Bill Crowder

Pristup Božjem prijestolju uvijek je slobodan.