Volimo kamo god idemo

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 25:31-40

31 Kad dođe Sin Čovječji u svojoj slavi i svi anđeli s njime, sjest će na prijestolje svoje slave. 32 Svi će se narodi pred njim sabrati. On će ih razlučiti jedne od drugih, kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. 33 Postavit će ovce sebi s desne, a jarce sebi s lijeve. 34 Tada će kralj reći onima s desne strane: Dođite, blagoslovljeni mojega Oca! Primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od stvaranja svijeta! 35 Jer sam bio gladan i dali ste mi jesti; žedan i dali ste mi piti. Bio sam stranac i primili ste me na konak; 36 gol i zaodjenuli ste me. Bio sam bolestan i pohodili ste me; bio sam u tamnici i došli ste k meni. 37 Tada će ga pravednici upitati: Gospodine, kad smo te vidjeli gladna i dali ti jesti, ili žedna i dali ti piti? 38 Kad smo te vidjeli kao stranca i primili te na konak, ili gola i zaodjenuli te? 39 Kad smo te vidjeli bolesna ili u tamnici, i došli k tebi? 40 Kralj će im odgovoriti: Zaista kažem vam: Što ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće, to ste meni učinili.

Što ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće, to ste meni učinili.

Matej 25:40

BILI smo na godišnjem odmoru. Sjedila sam na molu, čitala Bibliju i gledala muža kako peca. Prišao nam je mladić i predložio da probamo neki drugi mamac. Pogledao me dok se vrpoljio s jedne noge na drugu i rekao: »Bio sam u zatvoru.« Pokazao je na moju Bibliju i onda uzdahnuo: »Mislite li da je Bogu doista stalo do ljudi poput mene?«

Otvorila sam Evanđelje po Mateju 25. poglavlje i naglas pročitala kako je Isus govorio o svojim sljedbenicima koji su posjećivali one u zatvoru.

»To je rekao? O tome da su u zatvoru?« Suze su mu navrle na oči kad sam ispričala kako Bog smatra da je dobrota prema njegovoj djeci osobni čin ljubavi prema njemu (r. 31-40).

»Volio bih da mi i roditelji oproste.« Pognuo je glavu. »Vraćam se odmah.« Vratio se i pružio mi svoju otrcanu Bibliju. »Hoćete li mi pokazati gdje mogu pronaći te riječi?«

Kimnula sam. Suprug i ja zagrlili smo ga i molili se za njega i roditelje. Potom smo razmijenili brojeve telefona.

U nekom trenutku osjećat ćemo se nevoljenima, nepoželjnima, u potrebi. Trebat će nam podsjetnici na Božje milosrđe i opraštanje. Možemo biti dio Božjega otkupiteljskog plana širimo li njegovu istinu i ljubav kamo god idemo.

– Xochitl Dixon

Oče, hvala ti što nas voliš, opraštaš i daješ priliku da ljubav prema tebi pokazujemo ljubeći druge.