Miran san

Pročitajte: Mudre izreke 3:19-24

19 Gospodin je mudrošću osnovao zemlju,
i razboritošću utvrdio zemlju.
20 Njegovom mudrošću provališe vode iz dubine,
oblaci kaplju rosom.
21 Sine moj, ne gubi je s očiju!
Čuvaj razboritost i oprez!
22 Tako će one biti tvojoj duši za život,
tvojemu vratu za ures.
23 Tada ćeš ići bez brige svojim putem
i ne ćeš se spotaknuti svojom nogom.
24 Kad legneš, ne trebaš se plašiti.
Kad počivaš, spavaš slatko.

Kad legneš, ne trebaš se plašiti.Kad počivaš, spavaš slatko.

Izreke 3:24

KAD moja prijateljica Floss noću leži budna, razmišlja o stihovima pjesme »Moj Isuse, volim te«. Naziva ju svojom »noćnom« pjesmom jer joj pomaže da se sjeti Božjih obećanja i mnogih razloga zbog kojih ga voli.

Spavanje je nužan, ali katkad nedostižan dio života. Ponekad osjećamo glas Duha Svetoga koji u naš um unosi nepriznati grijeh. Ili se počinjemo brinuti o svojoj djeci, odnosima, zdravlju, financijama ili poslu. Uskoro se distopijska budućnost u punoj snazi kovitla u našem mozgu. Čini nam se kao da smo malo zapali, ali sat pokazuje da je prošlo samo nekoliko trenutaka otkad smo zadnji put provjerili vrijeme.

U Izrekama 3:19-24 kralj Solomon govori o mirnom snu, što se postiže ako prihvatimo Božju mudrost i razboritost. Zapravo, tvrdio je: »Tako će one biti tvojoj duši za život… Kad legneš, ne trebaš se plašiti… spavaš slatko« (r. 22,24).

Možda nam svima treba »noćna« pjesma, molitva ili biblijski redak kao tihi šapat koji će nam pomoći preusmjeriti zbrkane misli i um potpuno usredotočiti na Boga i njegov karakter. Čista savjest i srce puno zahvalnosti zbog Božje vjernosti i ljubavi mogu nas uspavati slatkim snom.

– Cindy Hess Kasper

Dragi Oče, hvala ti što nam nudiš svoj mir. Pomogni nam da se usredotočimo na tvoju vjernost umjesto na brige svog života.