Pronaći snagu u Bogu

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 12:9-10
9 I reče mi: »Dosta ti je moja milost jer se snaga u slabosti usavršava.« Rado ću se dakle hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni Kristova snaga. 10 Zato su mi ugodne slabosti, pogrde, nevolje, progonstva, tjeskobe zbog Krista, jer kad sam slab, onda sam jak.

Rado ću se dakle hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni Kristova snaga.

2 Korinćanima 12:9

NOGOMETAŠ Christian Pulišić zadobio je nekoliko ozljeda koje su utjecale na njegovu karijeru. Nakon što je saznao da neće igrati u prvoj postavi polufinalne utakmice Lige prvaka, bio je razočaran. Opisao je kako mu se Bog objavio. »Kao i uvijek, potražio sam Boga i on mi daje snagu«, rekao je. »Osjećam da uvijek imam Nekoga tko je uz mene. Ne znam kako bih išta postigao bez tog osjećaja.« Pred kraj utakmice Pulišić je zamijenio jednog od igrača, započeo mudro isplanirani napad koji je završio pogotkom i osigurao im mjesto u finalu. Ta su ga iskustva naučila nečemu vrlo dragocjenom: svoje slabosti uvijek možemo promatrati kao priliku da Bog pokaže svoju neizmjernu moć.

Svijet nas uči da se u problemima oslanjamo na vlastite snage. Međutim, biblijska nas mudrost uči da nam Božja milost i moć daju snagu u najtežim okolnostima (r. 9). Zato krenimo s povjerenjem, shvaćajući da se nikada sami ne suočavamo s kušnjama. Naše »slabosti« postaju prilike da Bog pokaže svoju moć, ojača i podupre nas (r. 9,10). Tada možemo upotrijebiti svoje borbe da proslavimo Boga, zahvalimo mu za njegovu dobrotu i o tome govorimo drugima kako bi i oni mogli iskusiti njegovu ljubav. – Kimya Loder

Dragi nebeski Oče, hvala ti što si izvor naše snage i vodiš nas svakoga dana.