Zauvijek s njime!

05 rujan 2014

Doista, što je vaš život? Dašak ste koji se na čas pojavi, i onda ga nestane.

Jakovljeva 4:14

GODINE 1859. u nemirnim vremenima uoči Građanskog rata u Americi, Abraham Lincoln imao je priliku govoriti na skupu Poljoprivrednog društva u Milwaukeeju. U govoru je spomenuo i priču o drevnom vladaru koji je tražio rečenicu koja je »istinita i prikladna u svako vrijeme i u svim situacijama«. Suočen s tim problemom, njegov mu je savjetnik ponudio rečenicu: »I to će proći.«

To vrijedi i za suvremeni svijet – svijet koji svakim danom sve više propada. A to se ne događa samo svijetu; i mi se suočavamo s činjenicom da su nam dani odbrojeni. Jakov je napisao: »Doista, što je vaš život? Dašak ste koji se na čas pojavi, i onda ga nestane« (r. 14).

Iako je naš sadašnji život privremen, i proći će, Bog kojega štujemo i komu služimo je vječan. On tu vječnost dijeli s nama tako što nam je darovao svoga Sina, Isusa Krista. Obećaje nam život koji nikada neće proći: »Jer je Bog tako ljubio svijet da je predao svojega jedinorođenog Sina da svaki koji vjeruje u Njega ne propadne, nego da ima vječni život« (Ivan 3:16).

Kada se Krist vrati, povest će nas kući da zauvijek budemo s Njime!

– Bill Crowder

Da bismo sačuvali nadu, sjetimo se kraja priče – vječnosti s Bogom.

Jakovljeva poslanica 4:11-17

11 Ne ogovarajte jedni druge, braćo, jer tko ogovara brata ili sudi svojega brata, ogovara Zakon i sudi Zakonu. A ako Zakonu sudiš, nisi vršitelj Zakona, nego sudac. 12 Jedan je zakonodavac i sudac koji može spasiti i pogubiti. A ti, tko si ti da sudiš bližnjega? 13 Slušajte sad vi, koji govorite: »Danas ili sutra poći ćemo u ovaj i onaj grad, provest ćemo ondje jednu godinu, trgovat ćemo i steći ćemo.« 14 A ne znate što će biti sutra! Doista, što je vaš život? Dašak ste koji se na čas pojavi, i onda ga nestane. 15 Umjesto da reknete: »Ako Gospodin htjedne, živjet ćemo i učinit ćemo ovo ili ono«, 16 vi se ponosite svojim hvalisanjem. Svako je takvo hvalisanje zlo. 17 Tko dakle zna dobro činiti a ne čini, griješi.