Predivno pismo

10 rujan 2014

U Tvojim naredbama naslada je moja,
ne ću zaboraviti Tvojih riječi.

Psalam 119:16

SVAKO malo supruga i ja nađemo pismo bez riječi među ostalom poštom. Kada otvorimo ‘pismo’, na komadu papira nalazi se samo jedan šareni znak nacrtan flomasterima. Ta ‘pisma’ ispunjaju naša srca toplinom jer ih šalje naša unuka Katie koja ide u vrtić i živi u drugoj državi. Iako bez riječi, ta nam pisma govore da nas voli i misli na nas.

Dragocjena su nam pisma onih koje volimo i koji vole nas. Zbog toga je veliko ohrabrenje to što nam je naš nebeski Otac ostavio pismo koje zovemo Biblija. Vrijednost Pisma nadilazi snažne riječi, poticaje i mudrost koje u njoj nalazimo. Od svih događaja, učenja i vodstva koje nam ta Knjiga daje, važnije je to da nas Bog voli i ima plan za naše izbavljenje. O Njegovoj nam ljubavi svjedoči i činjenica da je znao sve o nama prije nego što smo se rodili (pročitajte Psalam 139), brine se da imamo sve što trebamo (pročitajte Matej 6:31-34) i tješi nas (pročitajte 2 Korinćanima 1:3,4). Spasio nas je žrtvom svoga Sina, Isusa (pročitajte Rimljanima 1:16,17).

Netko nas neizmjerno voli. Bog to kaže u svojoj nadahnutoj i nadahnjujućoj poruci nama. Zato nije ni čudo da je psalmist napisao: »… ne ću zaboraviti Tvojih riječi« (Psalam 119:16). To je predivno pismo!

– Dave Branon

Koliko nas Bog voli, objavljeno je u Njegovom pismu nama
– Svetom pismu, Bibliji.

Psalam 119:9-16

9 Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Ako očuva riječi tvoje. 10 Tražim te svim srcem, ne daj mi da zalutam od tvojih zapovijedi! 11 U svome srcu pohranih riječi tvoje, da ne sagriješim protiv tebe. 12 Blagoslovljen si ti, Gospode! Nauči me svojim naredbama! 13 Ustima svojim navješćujem sve sudove usta tvojih. 14 Na putu propisa tvojih radujem se više nego svemu bogatstvu. 15 Razmišljat ću o tvojim naredbama i promatrati putove tvoje. 16 U tvojim naredbama naslada je moja, ne ću zaboraviti tvojih riječi.