Rođen da spasi

11 rujan 2014

I Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i da dâ svoj život u otkup za mnoge.

Marko 10:45

NAKON terorističkog napad u kojem su na današnji dan 2001. godine srušeni Blizanci u New Yorku, Cynthia Otto brinula se o psima koji su sudjelovali u pronalaženju i spašavanju unesrećenih. Nekoliko godina poslije osnovala je centar u kome mladi psi prolaze posebnu obuku kako bi se pripremili za pružanje pomoći žrtvama elementarnih nepogoda i nesreća.

Govoreći o tome, Cynthia je rekla: »Postoji toliko poslova za koje su ti psi obučeni… oni mogu spasiti živote.« Jednoga će dana ti štenci pomagati u situacijama opasnim po život. Oni su »rođeni« da spašavaju druge.

Biblija nam govori o Mesiji koji je bio rođen da čovječanstvo spasi od kazne za grijeh. To što je On učinio ne možemo ni s čime usporediti. Prije više od 2000 godina Bog je postao čovjekom da za nas učini ono što sami ne možemo učiniti. Kada je Isus postao čovjekom, On je to znao. Rekao je da je rođen da spasi (pročitajte Ivan 12:27). »I Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i da dâ svoj život u otkup za mnoge« (Marko 10:45).

Zato, veličajmo svoga Spasitelja – Isusa Krista – koji je rođen da spasi sve koji prihvate Njegovo spasenje.

– Dennis Fisher

Bog jeste ljubav, Jer On me spasi.

Bog jeste ljubav, On ljubi me!

Isus je došao da traži i spasi izgubljene.

Evanđelje po Marku 10:35-45

35 Tada pristupiše k njemu Jakov i Ivan, Zebedejevi sinovi, i zamoliše: »Učitelju, htjeli bismo da nam ispuniš jednu molbu.« 36 On ih upita: »Što želite od mene?« 37 Oni ga zamoliše: »Daj da u tvojoj slavi jedan od nas sjedne s tvoje desne, drugi s tvoje lijeve!« 38 Isus im odvrati: »Ne znate što molite. Možete li piti kalež koji ja pijem, ili krstiti se krštenjem koje ja primam?« 39 Oni mu odgovoriše: »Možemo.« Isus im odvrati: »Kalež koji ja pijem vi ćete piti i krštenje koje ja primam i vi ćete primiti; 40 ali mjesto s moje desne ili s lijeve ne mogu ja dati; ono pripada onima za koje je pripravljeno.« 41 Kad doznaše to druga desetorica, razljutiše se na Jakova i Ivana. 42 Isus ih zato dozva k sebi i reče im: »Znate, neznabožački vladari vladaju nad svojim narodima i velikaši čine da oni osjete njihovu moć. 43 Među vama neka ne bude tako. Tko hoće biti velik među vama, taj neka bude vaš sluga; 44 i tko hoće biti prvi među vama, taj neka bude svima sluga! 45 I Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i da dâ svoj život u otkup za mnoge.«