Ako ih volite, recite im!

18 rujan 2014

Hvalite Gospodina! Zazivajte Njegovo ime!
Javljajte narodima Njegova djela!

1 Ljetopisa 16:8

KADA je čuveni pisac Studs Terkel tražio temu za svoju sljedeću knjigu, jedan mu je prijatelj predložio da piše o smrti. Iako mu se u početku ideja nije svidjela, s vremenom mu se činila sve boljom. A kada je u dobi od 60 godina umrla Terkelova supruga, više nije bilo sumnje o čemu će pisati. Ta je knjiga ujedno postala i osobna potraga – želio je znati što dalje, kamo su otišli oni koje voli. Njezine su stranice bolni podsjetnik na našu potragu za Isusom i sumnje i pitanja koja kao vjernici i mi postavljamo o vječnosti.

Zahvalan sam na sigurnosti da ćemo nakon smrti biti s Isusom ako vjerujemo da po Njemu imamo oproštenje grijeha. Veće nade od te nema. Zato je naša odgovornost tu nadu podijeliti s kime god možemo. U Prvoj Petrovoj poslanici 3:15 nalazimo ohrabrenje: »Budite uvijek spremni na odgovor svakome koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama.« Bog nam je dao priliku, kaže David, da javljamo »narodima Njegova djela!« (1 Ljetopisa 16:8)

Životne priče mnogih ljudi koje volim nisu još dovršene, a to da im mogu reći o Isusovoj ljubavi je najdragocjenji dar koji im mogu dati.

– Randy Kilgore

Nitko za me toliko ne mari, nema druga kao što je On.

Nitko ne bi grijeh moj uzeo na sebe. Kako me je ljubio.

Neka bi vaši dani bili ispunjeni željom – i prilikama – da govorite o Isusu.

Prva knjiga Ljetopisa 16:7-13

7 Tada prvi put zapovjedi David da Asaf i njegova braća hvale Gospodina: 8 »Hvalite Gospodina! Zazivajte njegovo ime! Javljajte narodima njegova djela! 9 Pjevajte mu! Svirajte mu! Navješćujte njegova čudesa! 10 Hvalite se njegovim svetim imenom! Neka se veseli srce onih koji traže Gospodina! 11 Tražite Gospodina i njegovu slavu! Tražite vazda njegovo lice! 12 Spominjite se njegovih čudesa, koja je učinio; njegovih znakova, sudova njegovih usta. 13 Ti, rode Izraela, njegova sluge, i vi, sinovi Jakova, njegova odabranika.