Opetovana upozorenja

22 rujan 2014

Čudim se da se tako brzo odvraćate od Onoga koji vas pozva Kristovom milošću na drugo evanđelje.

Galaćanima 1:6

AKO ste ikada u zračnoj luci hodali pokretnom trakom za pješake, putem razglasa ste mogli čuti upozorenje: »Oprez, pokretna traka za pješake uskoro prestaje! Oprez, pokretna traka za pješake uskoro prestaje!«

Zašto se u zračnim lukama stalno ponavlja to upozorenje? Radi sigurnosti pješaka i da bi zaštitili sebe ako netko doživi nezgodu ili se ozlijedi.

Ponavljanje upozorenja može biti dosadno, ali je korisno. Zapravo, apostol Pavao je mislio da je ponavljanje toliko važno da je i on to učinio pišući Poslanicu Galaćanima. No, njegova upozorenja su daleko važnija od onih u zračnim lukama. Rekao im je da ne slušaju i ne vjeruju čak i onda ako im oni ili anđeo s neba navijeste Evanđelje drukčije od onog što su im oni navijestili (r. 8). U sljedećem retku Pavao ponovo kaže to isto. Bilo je to upozorenje vrijedno ponavljanja jer su Galaćani počeli vjerovati da njihovo spasenje ovisi o dobrim djelima, a ne o pravome Evanđelju: vjeri u ono što je Isus učinio za nas.

Isusovo evanđelje – Njegova smrt, pokop i uskrsnuće za oproštenje grijeha je to o čemu imamo prednost i odgovornost govoriti drugima. Kada naviještamo Evađelje, recimo svima da je Isus jedino rješenje za problem grijeha.

– Dave Branon

Samo jedan put vodi u nebo, a taj je put Isus Krist.

Poslanica Galaćanima 1:6-10

6 Čudim se da se tako brzo odvraćate od onoga koji vas pozva Kristovom milošću na drugo evanđelje; 7 a drugoga ipak nema; samo što su neki koji vas zbunjuju i hoće izvrnuti Kristovo evanđelje. 8 Ali ako vam i mi ili anđeo s neba navijesti evanđelje drukčije nego što vam navijestismo, neka bude proklet! 9 Kao što prije rekosmo, i sad opet velim: Ako vam tko navijesti evanđelje drukčije nego ga primiste, neka bude proklet! 10 Jer zar ja sad gledam da dobijem naklonost kod ljudi ili mi je do toga da se svidim Bogu? Ili zar nastojim da ugađam ljudima? Kad bih još ljudima ugađao, ne bih bio Kristov sluga.