Konačno zajedno

27 rujan 2014

Onda ćemo mi koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake.

1 Solunjanima 4:17

NIKADA neću zaboraviti dane bdijenja uz postelju moga oca posljednjih nekoliko dana koje je proveo s nama prije odlaska u vječnost. Njegov odlazak za mene i danas ima posebno značenje. Moj je tata uvijek imao vremena za mene. Na njega sam uvijek mogao računati. Mogao sam ga nazvati uvijek kad sam trebao savjet. Još uvijek pamtim kako smo zajedno odlazili na pecanje i razgovarali o Bogu i Bibliji.

No, kad je tata udahnuo posljednji put, postao sam svjestan nepovratne konačnosti smrti. U mome srcu nastala je velika praznina.

Pa ipak, i u trenutku tako velikoga gubitka i tuge, Božja me je riječ utješila i nadom ispunila veliku prazninu u mojoj duši. Apostol Pavao nas uči da kad Isus ponovo dođe, oni koji su umrli prije nas će uskrsnuti i mi ćemo biti »zajedno s njima uzeti u oblake… i tako ćemo svagda biti s Gospodinom« (r. 17). Tom se susretu već sada veselim! Ne samo što ću ponovo biti sa svojim tatom nego ću biti s Isusom zauvijek.

Clive S. Lewis je rekao: »Kršćani nikada ne kažu zbogom.« Nestrpljivo čekam to konačno sjedinjenje!

– Joe Stowell

Kad sunce zađe, jedna će ruka

vodit me k Bogu koga ljubim.

Gdje je, smrti, tvoja pobjeda? Gdje je, smrti, tvoj žalac?
– 1 Korinćanima 15:55

Prva posl. Solunjanima 4:13-18

13 A ne ćemo, braćo, da vi ne znate o onima koji su usnuli, da se ne žalostite kao i oni koji nemaju nade. 14 Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, onda će Bog i one koji su usnuli u Isusu dovesti s njime. 15 Jer vam ovo kazujemo po Gospodnjoj riječi: mi koji živimo, koji ostajemo za dolazak Gospodnji, ne ćemo preteći onih koji su usnuli. 16 Jer će sam Gospodin na dani znak, na arkanđelov glas, na zvuk Božje trube sići s neba, i umrli u Kristu će najprije uskrsnuti. 17 Onda ćemo mi koji živimo, koji smo ostali, biti zajedno s njima uzeti u oblake, ususret Gospodinu u visine, i tako ćemo svagda biti s Gospodinom. 18 Tješite dakle jedni druge tim riječima!