Podsjetite se

13 studeni 2014Pročitajte: Poslanica Galaćanima 4:1-7

1 Ali velim: dok je baštinik malodoban, ne razlikuje se ništa od roba, premda je gospodar svega, 2 nego je pod skrbnicima i upraviteljima sve do vremena određena od oca. 3 Tako smo bili i mi, kad bijasmo malodobni, podložni počelima svijeta. 4 Ali kad dođe punina vremenâ, posla Bog svojega Sina, rođena od žene, postavljena pod Zakon, 5 da otkupi one koji su bili pod Zakonom te primimo posinstvo. 6 A jer ste sinovi, posla Bog Duha svojega Sina u vaša srca koji vapi: »Aba, Oče!« 7 Tako više nisi rob, nego sin; a ako si sin, i baštinik si po Bogu.

Hvala Bogu na Njegovu neizrecivom daru!

2 Korinćanima 9:15

VOLIM Božić. Proslava Isusova rođenja i toplina blagdanskog ugođaja čini ga »najljepšim dobom godine«. Nažalost, u posljednje me vrijeme neke stvari sve više smetaju. Božićni ugođaj svake se godine polako pomiče i započinje sve ranije – već početkom jeseni.

Nekada je Božić bio ograničen na prosinac, ali sada neke radiopostaje puštaju božićne pjesme početkom studenoga. Trgovci počinju oglašavati božićne popuste u listopadu, a božićni se slatkiši pojavljuju krajem rujna. Ako ne pazimo, ta najezda može otupiti naše osjećaje – možda nam i pokvariti ono što bi trebao biti blagdan zahvalnosti i strahopoštovanja.

Kada mi sve to polako počne ići na živce, nastojim učiniti jedno: podsjetiti se. Podsjetim se što znači Božić, tko je Isus i zašto je došao. Podsjetim se na ljubav i milost Boga koji oprašta i koji nam je poslao spasenje u osobi svojega Sina. Podsjetim se na to da, u konačnici, samo jedan dar doista nešto znači – Božji neizrecivi dar (r. 15). Podsjetim se na to da su spasenje koje nam je Isus pribavio – i dar i Darovatelj – zamotani zajedno.

Isus je naš život tijekom cijele godine i On je najveće čudo. Zato zapjevajmo zajedno:

Sad dođite vjerni, radosni i smjerni! U Betlehem sada o dođite, djetetu neba sad se poklonite.

– Bill Crowder

Isus je naš život tijekom cijele godine.