Djevojka u žutom kaputu

09 veljaca 2015Pročitajte: Knjiga Postanka 2:18-25

18 Tada reče Gospodin Bog: »Nije dobro čovjeku da je sam. Načinit ću mu pomoćnicu koja mu pristaje.« 19 I dovede Gospodin Bog sve životinje zemaljske i sve ptice nebeske što ih je bio učinio od zemlje pred Adama, da vidi kako će ih nazvati. Kako Adam nazove živa bića, onako će se zvati. 20 Adam nadjenu dakle imena svoj stoci i pticama nebeskim i svima životinjama zemaljskim. Ali se Adamu ne nađe među njima pomoćnica koja bi mu pristajala. 21 Zato Gospodin Bog pusti dubok san na Adama. Kad je bio zaspao, uze mu jedno rebro i ispuni mjesto opet mesom. 22 Gospodin Bog načini ženu od rebra što ga je bio uzeo Adamu i dovede je Adamu.
23 Adam povika:
»Ta je napokon kost
od mojih kostiju i meso od mojega mesa.
Ona će se zvati mužica,
jer je uzeta od muža.«
24 Zato ostavlja muž oca i majku i prianja za ženu svoju, i budu jedno tijelo. 25 Oboje, Adam i njegova žena, bili su goli, pa ipak se nisu stidjeli jedno pred drugim.

Zato ostavlja muž oca i majku i prianja za ženu svoju, i budu jedno tijelo.

Postanak 2:24

ŽUTI je kaput bio prvo što je privuklo moju pozornost. Vrlo brzo sam postao jako zainteresiran za tu zgodnu brucošicu duge smeđe kose. Skupio sam hrabrost i prišao joj dok je prolazila čitajući neko pismo. Nespretno sam ju pozvao na spoj i, začudo, pristala je.

Nakon više od četiri desetljeća Sue i ja smo se smijali sjećajući se toga našeg prvog nespretnog susreta na fakultetu – i divili se kako je Bog povezao sramežljivog mladića iz Ohioa i sramežljivu djevojku iz Michigana. Tijekom svih tih godina prolazili smo kroz brojne teškoće skrbeći za obitelj. Podigli smo četvero djece i teško smo podnijeli gubitak jednoga od njih. Mali i veliki problemi provjeravali su našu vjeru, no ostali smo zajedno. To je iziskivalo uzajamno predanje, povjerenje i Božju milost. Danas uživamo u predivnom i savršenom Božjem planu koji je zapisan u Knjizi Postanka 2:24 – da moramo napustiti svoje roditelje da bismo se sjedinili kao muž i žena i postali jedno tijelo. Zahvalni smo Bogu što po Njegovoj milosti imamo skladan i lijep zajednički život.

Božji plan za brak je lijep i molimo se da i drugi bračni parovi iskuse kako je divno živjeti zajedno i uživati u blagoslovu Božjeg vodstva.

– Dave Branon

Brak uspijeva u okuženju ljubavi, vjernosti i poštovanja.