Preopterećeni

20 veljaca 2015.jpgPročitajte: Poslanica Hebrejima 12:1-5

1 Zato dakle i mi, imajući oko sebe toliki oblak svjedokâ, skinimo svako breme i grijeh koji je za nas prionuo, i s ustrajnošću trčimo u borbu koja nam je određena. 2 Uprimo pogled u Isusa, Početnika i Dovršitelja vjere. On mjesto sebi određene radosti podnese križ ne mareći za sramotu, i sjede s desne strane Božjega prijestolja. 3 Promotrite njega, koji je podnio toliko protivljenje grješnika, da se ne premorite i ne klonete duhom!
4 Jer još se ne oprijeste do krvi boreći se protiv grijeha, 5 i zaboraviste na opomenu koja vam govori kao sinovima:
»Sine moj, ne preziri stegu Gospodnju
i nemoj klonuti duhom kad te on pokudi!

Zato dakle i mi… skinimo svako breme i grijeh koji je za nas prionuo, i s ustrajnošću trčimo u borbu koja nam je određena.

Hebrejima 12:1

U povijesti ratne mornarice 10. kolovoza 1628. bio je koban. Toga je dana ratni brod Vasa krenuo na svoje prvo putovanje. Nakon što su ga gradili 2 godine, taj je vrlo bogato ukrašen brod, opremljen sa 64 topa, ponos Švedske mornarice, potonuo samo 5 kilometra od obale. Što se dogodilo? Njegov je teret bio prevelik da bi mogao ploviti. Prekomjerna težina povukla je Vasu na dno oceana.

I život kršćana može biti pritisnut prekomjernim teretom. Kao ohrabrenje pročitajmo još jedanput redak iz Poslanice Hebrejima: »Zato dakle i mi, imajući oko sebe toliki oblak svjedokâ, skinimo svako breme i grijeh koji je za nas prionuo, i s ustrajnošću trčimo u borbu koja nam je određena« (r. 1).

I mi često izgledamo kao taj raskošno opremljeni brod. Ali ako smo opterećeni grijehom, naš život može biti u opasnosti, no postoji rješenje. Oslonimo li se na Božje vodstvo i osnažimo silom Duha Svetoga, naš teret postaje lakšim i nećemo potonuti.

Duhovnom putniku uvijek su na raspolaganju oproštenje i milost.

– Dennis Fisher

Isus mi je u svijetu sve, život i uzdanje;

On mi je snaga svaki dan, bez Njega propadam.

Postojanost i izdržljivost su stvar i jake želje i jake volje.