Staklena plaža

02 prosinac 2015Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 5:23-24

23 A sam Bog mira neka vas posveti u punoj mjeri. Neka se vaš cjeloviti duh, vaša duša i vaše tijelo sačuva besprijekorno za dolazak našega Gospodina Isusa Krista! 24 Vjeran je onaj koji vas pozva, on će i izvršiti.
25 Braćo, molite se za nas!

»Oni pripadaju Meni kao Moja svojina«, veli Gospodin nad vojskama.

Malahija 3:17

POČETKOM 20. stoljeća stanovnici Fort Bragga problem smeća rješavali su tako što su ga s litice bacali na obližnju plažu. Limenke, boce, tanjuri, pribor za jelo i kućanski otpad gomilali su se na velike odvratne hrpe. Čak i nakon što su mještani prestali odlagati otpad na plažu, ona je i dalje predstavljala ružan prizor i činilo se da se toga nikada neće riješiti.

No tijekom godina valovi su razbijali staklenke i parculanske tanjure, a smeće odnosi u more. Udarajući o žal, kotrljali su komadiće stakla i odnosili ih u pijesak na dnu mora, lomili ih i brusili rubove i tako je nastalo »morsko staklo« koje se zatim vraćalo i nataložilo na plaži. Valovi su napravili nešto predivno. I danas Staklena plaža svojim šarenilom zadivljuje posjetitelje iz svih dijelova svijeta.

Možda vam se čini da je i vaš život postao smetlište – nered za koji ne nalazite rješenje. Ako je tako, znajte da postoji netko tko vas voli i želi vam pomoći, otkupiti i spasiti vas. Predajte Isusu svoje srce i zamolite Ga da vas učini čistim i bez grijeha. Možda će vas neko vrijeme udarati sa svih strana i trebat će vremena da izgladi oštre rubove, ali neće dići ruke od vas. Učinit će vas jednim od svojih dragulja!

– David Roper

Bog nas previše voli da bi nas ostavio ovakvima kakvi jesmo.