Kazna

09 prosinac 2015Pročitajte: Poslanica Efežanima 1:1-10

1 Pavao, po Božjoj volji apostol Krista Isusa, svetima koji su u Efezu, i vjernima u Kristu Isusu. 2 Milost vam i mir od našega Boga Oca i Gospodina Isusa Krista!
3 Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, koji nas je blagoslovio svakim duhovnim blagoslovom na nebesima, u Kristu. 4 U njemu nas je izabrao prije postanka svijeta, da budemo sveti i neokaljani pred njim. 5 U ljubavi nas je unaprijed odredio po Isusu Kristu za svoje sinovstvo, po slobodnoj odluci svoje volje. 6 Učinio je to da slavimo njegovu slavnu milost kojom nas je obdario u Ljubljenome. 7 U njemu imamo otkupljenje njegovom krvlju, oproštenje grijeha po bogatstvu njegove milosti. 8 Nju je obilno udijelio nama u svakoj mudrosti i razboritosti, 9 očitovavši nam otajstvo svoje volje po svojoj slobodnoj odluci, koju je unaprijed odredio u njemu; 10 da je izvrši u punini vremenâ: da sve sjedini u Kristu kao glavi, što je na nebesima i na zemlji.

U Njemu imamo otkupljenje Njegovom krvlju, oproštenje grijeha po bogatstvu Njegove milosti.

Efežanima 1:7

KADA je prometni policajac zaustavio automobil, ustanovio je da kćerkica žene koja je vozila nije u autosjedalici. Mogao joj je napisati kaznu za prekršaj. Umjesto toga, zajedno su otišli u obližnju trgovinu. Vlastitim je novcem kupio sjedalicu jer mu je ta žena rekla da prolazi kroz teško razdoblje i da nema novca i za to.

Umjesto da plati kaznu za prekršaj, žena je otišla kući s darom. Svatko tko poznaje Krista iskusio je nešto slično. Svi zaslužujemo kaznu zbog napoštovanja Božjih zakona (pročitajte Propovjednik 7:20). Ipak, zbog Isusa primamo nezasluženu Božju milost. Ta nas milost oslobađa konačne posljedice našega grijeha, a to je smrt i vječna odvojenost od Boga (pročitajte Rimljanima 6:23). »U Njemu imamo otkupljanje Njegovom krvlju, oproštenje grijeha po bogatstvu Njegove milosti« (Efežanima 1:7).

Neki za milost kažu da je »ljubav na djelu«. Nakon toga što je doživjela, spomenuta je mlada žena rekla policajcu: »Zauvijek ću vam biti zahvalna… I čim budem mogla, vratit ću vam novac.« Njezina zahvalnost i sreća zbog njegova dara mogu biti nadahnjujući primjer zahvalnosti svima koji su primili dar Božje milosti!

– Jennifer Benson Schuldt

K Njemu pozvani su svi, sad je vrijeme milosti;

Bog nam vrata otvori: Isus Krist spasava.

Milost je Božji dar.