Kao da gađaš muhu

10 prosinac 2015Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 4:1-6

1 Zato ne malakšemo, jer imamo ovu službu zbog milosrđa koje nam je iskazano. 2 Odrekli smo se tajnih i sramnih stvari; ne živimo u lukavstvu, niti izopačujemo riječ Božju, nego se navješćivanjem istine preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti, pred Bogom. 3 Ako je naše evanđelje i zastrto, zastrto je onima koji propadaju. 4 Bog ovoga svijeta zaslijepio je umove nevjernika da ne vide svjetlo slavnog evanđelja Krista koji je Božja slika. 5 Ne propovijedamo naime sami sebe, nego Krista Isusa kao Gospodina, a sebe kao vaše sluge radi Isusa. 6 Bog koji reče: »Neka iz tame zasja svjetlo«, obasjao je naša srca pa nam u licu Isusa Krista sja spoznaja Božje slave.

Jer Kristova nas ljubav goni kad ovo mislimo: ako je jedan za sve umro, to su svi umrli.

2 Korinćanima 5:14

UMIJEĆE Macarenae Valdes u crtanju karata podzemnih rudnika bilo je presudno u spašavanju tridesettrojice čileanskih rudara zatrpanih u rudniku nakon eksplozije u listopadu 2010. Bušiti točno na mjestu gdje su se nalazili rudari bilo je kao da »pokušavate pogoditi muhu na udaljenosti od 700 metara«, rekla je. Zahvaljujući svojemu rudarskom iskustvu, Macarenae je uspjela dovesti spasioce do unesrećenih rudara i pridonijeti njihovu spašavanju.

U nastojanjima da sudjelujemo u nečijem duhovnom spašavanju, često postajemo malodušnima. Iako se apostol Pavao suočavao i s većim preprekama, rekao je: »Zato ne malakšemo« (2 Korinćanima 4:1)

»Bog ovoga svijeta zaslijepio je umove vjernika da ne vide svjetlo slavnog evanđelja Krista koji je Božja slika«, napisao je Pavao i nastavio promicati evanđelje spasenja po Kristu (r. r. 4,5). Potaknut od Boga, koji je dao da »iz tame zasja svjetlo« (r. 6), Pavao je znao da to što je Bog učinio za njega, može učiniti i za druge.

Možda smo vi i ja doživjeli nešto slično. Potaknuti Božjom ljubavlju, i mi imamo razloga da ne malakšemo. Kao što je Macarena pomogla u spašavanju rudara, Duh Božji može unijeti svjetlo naše ljubavi i riječi u srca onih koji trebaju spasenje iako to možda još ne shvaćaju.

– C. P. Hia

Kada ste spašeni, želite spasiti druge.