Nema ništa skriveno

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 4:12-16

12 Jer je živa Božja riječ i djelotvorna, oštrija od svakoga dvosjeklog mača, i prodire sve do rastavljanja duše, duha, zglobova i mozga, i prosuđuje misli i namjere srca. 13 Nema skrivena stvorenja pred njom, jer je sve golo i otkriveno očima onoga kojemu trebamo položiti račun.
14 Imajući dakle uzvišenoga velikog svećenika koji je prošao nebesa, Isusa, Sina Božjega, držimo se vjere koju ispovijedamo! 15 Jer nemamo velikoga svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego je u svemu bio podložan kušnji kao i mi, osim u grijehu. 16 Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Jer je živa Božja riječ… Nema skrivena stvorenja pred njom.

Hebrejima 4:12,13

PREMA rezultatima istraživanja provedenog 2015. godine, diljem svijeta postavljeno je 245 milijuna nadzornih kamera, a svake se godine njihov broj povećava za 15%. Tomu treba dodati i mnoštvo ljudi koji svakoga dana pametnim telefonima snimaju sve što stignu: od rođendanskih proslava do pljački banaka. Bilo da odobravamo povećanje sigurnosti ili nas smeta smanjena privatnost, živimo u globalnom društvu u kojem nas kamere vrebaju na svakom koraku.

U Poslanici Hebrejima čitamo da smo u svojem odnosu s Bogom izloženi još većem nadzoru i provjeri. To što Bog vidi ne može vidjeti nijedna nadzorna kamera. Njegova Riječ, poput oštra, dvosjeklog mača prodire u najskrovitije dijelove našega bića i »prosuđuje misli i namjere srca. Nema skrivena stvorenja pred njom, jer je sve golo, otkriveno očima Onoga kojemu trebamo položiti račun« (r. r. 12,13).

Budući da je Isus naš Spasitelj bio kao i mi izložen slabostima i iskušenjima, ali nije zgriješio, možemo s pouzdanjem pristupiti »prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!« (r. r. 15,16) Ne moramo Ga se bojati. Budimo sigurni da će nam iskazati milosrđe kad dođemo k Njemu.

David McCasland

Niti jedan djelić naših života nije skriven od Božje milosti i snage.