Sjetite se…

Pročitajte: Psalam 126

1 Kad Gospod vraćaše sužnje sionske,
bijasmo kao u snu.
2 Tada nam usta bijahu puna smijeha,
a jezik naš klicanja.
Među poganima tad se govorilo:
»Gospod im učini velika djela.«
3 Velika nam djela učini Gospod!
Zato smo radosni.

4 Gospode, okreni sudbinu našu
k’o potoke u Negebu!
5 Oni koji siju sa suzama,
žanju s pjesmom!
6 Dok su odlazili, išli su plačući
noseći sjeme sjetveno,
a vraćali su se
noseći snoplje svoje.

Velika nam djela učini Gospod! Zato smo radosni.

Psalam 126:3

NAŠ se sin sedam godina borio s ovisnošću o drogi. Tijekom tog vremena moja supruga i ja doživjeli smo mnoge teške dane. Dok smo se molili i čekali njegov oporavak, naučili smo radovati se malim pobjedama. Ako se u 24 sata nije dogodilo ništa loše, rekli bismo jedno drugome: »Danas je bio dobar dan.« Ta nas je kratka rečenica podsjećala da budemo zahvalni za Božju pomoć i u najmanjim stvarima.

Sakriven u 126. psalmu nalazi se 3. redak koji nas još bolje podsjeća na Božje milosrđe i što nam ono znači: »Velika nam djela učini Jahve: opet smo radosni!« (K. S.) Imajmo na umu taj redak dok se sjećamo Isusova smilovanja za nas dok je bio na križu! Nevolje bilo kojega našeg dana ne mogu promijeniti istinu da, ma što se dogodilo, naš nam je Gospodin već iskazao bezgranično milosrđe, zato »vječna je ljubav Njegova!« (Psalam 136:1)

Nakon što smo prošli kroz neku nevolju i vidjeli da je Bog bio vjeran, sjećanje na to pomoći će nam kada sljedeći put život postane težak. Možda ne znamo kako će nas Bog kroz to provesti, ali Njegova dobrota prema nama u prošlosti pomaže nam vjerovati da hoće.

James Banks

Ne mijenjaš se, ljubav Ti ne prestaje.

kao što nekoć bje, takav si sad.

Kada ne vidimo Božju ruku, vjerujmo Njegovu srcu.