Duboki trag

Pročitajte: Psalam 100

1 Poklikni Gospodu,
sva zemljo!
2 Služite Gospodu s veseljem!
Pristupite pred njega s radosnim kliktanjem!

3 Znajte da je samo Gospod Bog!
On nas stvori i mi smo njegovi,
njegov narod i ovce paše njegove.

4 Uđite na vrata njegova s hvalama,
u njegove dvore s pohvalama!
Zahvaljujte mu, blagoslivljajte ime njegovo.

5 Jer dobar je Gospod!
Vječna je ljubav njegova,
od koljena do koljena vjernost je njegova.

Jer dobar je Gospod! Vječna je ljubav Njegova, od koljena do koljena vjernost je Njegova.

Psalam 100:5

PRIJE nekoliko godina moja žena i ja odsjeli smo u malome rustikalnom pansionu u nacionalnom parku Yorkshire Dales u Engleskoj. Bila su tamo i četiri britanska bračna para koja nismo poznavali.

Dok smo sjedili u dnevnom boravku i pili popodnevnu kavu, počeli smo razgovarati o tome što tko radi. U to sam vrijeme bio predsjednik Moody Bible Institutea u Chicagou, i pretpostavio sam da nitko nije čuo za taj institut ni za njegova osnivača Dwighta L. Moodyja. Kada sam spomenuo ime škole, njihov je odgovor bio brz i iznenađujući. »Mislite na Moodyja i Sankeyja… tog Moodyja?« Drugi gost je dodao: »Kod kuće imamo Sankeyjevu pjesmaricu i naša se obitelj često okuplja oko glasovira i pjeva iz nje.« Bio sam zadivljen! Evangelizator Dwight Moody i glazbenik Ira Sankey održali su niz evangelizacijskih skupova prije više od 120 godina, a njihov se utjecaj osjeća i danas.

Te sam noći napustio tu sobu razmišljajući o načinima na koje naš život ostavlja duboki trag za Boga – utjecaj majke koja se moli za svoju djecu, ohrabrujuće riječi suradnika, potpora i poticaj učitelja ili mentora, blage, ali opominjuće riječi prijatelja. Velika je čast biti dio predivnog obećanja da je »od koljena do koljena vjernost Njegova« (r. 5, K. S.).

Joe Stowell

Održat će se samo ono što je učinjeno za Krista.