Blago koje treba dijeliti

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 4:1-7

1 Zato ne malakšemo, jer imamo ovu službu zbog milosrđa koje nam je iskazano. 2 Odrekli smo se tajnih i sramnih stvari; ne živimo u lukavstvu, niti izopačujemo riječ Božju, nego se navješćivanjem istine preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti, pred Bogom. 3 Ako je naše evanđelje i zastrto, zastrto je onima koji propadaju. 4 Bog ovoga svijeta zaslijepio je umove nevjernika da ne vide svjetlo slavnog evanđelja Krista koji je Božja slika. 5 Ne propovijedamo naime sami sebe, nego Krista Isusa kao Gospodina, a sebe kao vaše sluge radi Isusa. 6 Bog koji reče: »Neka iz tame zasja svjetlo«, obasjao je naša srca pa nam u licu Isusa Krista sja spoznaja Božje slave.
7 Međutim, to blago imamo u zemljanim posudama da ova silna moć bude od Boga, a ne od nas.

Međutim, to blago imamo u zemljanim posudama da ova silna moć bude od Boga, a ne od nas.

2 Korinćanima 4:7

U ožujku 1974. godine kineski su ratari kopali bunar i naišli na iznenađujuće otkriće: zatrpana zemljom u središnjoj Kini nalazila se vojska glinenih ratnika – skulptura ratnika od terakote u prirodnoj veličini koje datiraju iz trećeg stoljeća prije Krista. Na tom je izvanrednom nalazištu bilo oko 8000 ratnika, konjica od 150 konja i 130 kola koja je vuklo 520 konja. Glinena vojska postala je jednim od najvećih arheoloških otkrića u Kini i danas privlači više od milijun posjetitelja godišnje. To je nevjerojatno blago stoljećima ležalo skriveno, ali sada ga dijele s cijelim svijetom.

Apostol Pavao napisao je da Kristovi sljedbenici u sebi imaju blago koje trebaju podijeli sa svijetom. »Ovo dragocjeno blago – to svjetlo koje sada svijetli u nama – nalazi se u propadljivim posudama, to jest, u našem tijelu. Svatko može uočiti da je ova izvanredna moć u nama od Boga, a ne od nas ljudi« (r. 7, Knjiga o Kristu, Novi zavjet živim riječima). Blago u nama je poruka o Kristu i Njegovoj ljubavi.

Ta vijest ne smije ostati sakrivena. Moramo ju dijeliti tako da po Božjoj ljubavi i milosti ljudi svih nacija mogu biti dobrodošli u Njegovu obitelj. Zato uz pomoć Duha Svetoga podijelimo to blago s nekime već danas.

Bill Crowder

Neka drugi tako dobro vide vaše svjedočanstvo, kao što ga čuju.