Uvijek svega dovoljno

Pročitajte: Evanđelje po Marku 6:7-12

7 Potom dozva dvanaestoricu k sebi, posla ih dva i dva i dade im moć nad nečistim duhovima. 8 Zapovjedi im da ništa sa sobom ne uzimaju na put osim jednoga štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu. 9 Sandale su smjeli nositi, ali ne oblačiti dvoje haljine. 10 Nadalje im reče: »Kad negdje uđete u kuću, onda ostanite ondje dok ne pođete dalje! 11 A gdje vas ne prime i ne poslušaju vas, odanle pođite dalje i otresite prah sa svojih nogu, za svjedočanstvo protiv njih!« 12 Tada su se zaputili i propovijedali su obraćenje. 13 Izgonili su mnoge zle duhove, mazali uljem mnoge bolesnike i iscjeljivali ih.

A Bog može učiniti da bude među vama obilna svaka milost… i da vam preostane za svako dobro djelo;

2 Korinćanima 9:8

ZAMISLITE odlazak na putovanje bez prtljage. Bez osnovnih potrepština. Bez rezervne odjeće, novca i kreditnih kartica. Zvuči i neodgovorno i zastrašujuće, zar ne?

Upravo je u takvu situaciju Isus doveo dvanaestoricu svojih učenika kada ih je prvi put poslao da propovijedaju i ozdravljaju. »Zapovijedi im da ništa sa sobom ne uzimaju… osim jednoga štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu. Sandale su smjeli nositi, ali ne oblačiti dvoje haljine« (Marko 6:8,9).

No, kada ih je pripremao za službu nakon što Njega više ne bude, rekao im je: »Ali sad… koji ima kesu, neka je uzme sa sobom, isto tako svoju torbu. Tko to nema, neka proda svoj plašt i kupi za to mač!« (Luka 22:36)

O čemu je zapravo riječ? O povjerenju u Boga!

Podsjećajući ih na prvo putovanje, Isus ih je pitao: »Kad vas poslah bez kese, bez torbe, bez obuće, je li vam što nedostajalo?« Odgovorili su: »Nije« (r. 35). Imali su sve što su trebali, a Bog im je dao potrebnu snagu (Marko 6:7).

Vjerujemo li da će Bog ispuniti naše potrebe? No jesmo li pritom odgovorni i planiramo li? Budimo sigurni da će nam Bog dati što trebamo kako bismo izvršili povjerenu zadaću.

Poh Fang Chia

Božjoj volji izvršenoj na Božji način nikada neće manjkati Božja opskrba. Hudson Taylor, misionar u Kini