Nije uzaludno

Pročitajte: Prva poslanica Korinćanima 15:50-58

50 A ovo tvrdim, braćo: tijelo i krv ne mogu baštiniti Božjega kraljevstva, niti može raspadljivost baštiniti neraspadljivost.
51 Evo vam kazujem otajstvo: svi ne ćemo usnuti, ali svi ćemo se promijeniti; 52 iznenada, u tren oka, o posljednjoj trubi; jer će zatrubiti, i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi, a mi ćemo se promijeniti. 53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost, i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se ispuniti riječ što je napisana:
»Pobjeda proguta smrt.
55 Gdje je, smrti, tvoja pobjeda?
Gdje je, smrti, tvoj žalac?«
56 Žalac je smrti grijeh, a sila je grijeha Zakon. 57 Hvala Bogu koji nam dade pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu. 58 Zato, braćo moja ljubljena, budite stalni i nepokolebljivi, puni revnosti u Gospodnjem djelu svagda, znajući da vaš trud nije uzaludan u Gospodinu!

Zato, braćo moja ljubljena, budite stalni i nepokolebljivi, puni revnosti u Gospodnjem djelu svagda, znajući da vaš trud nije uzaludan u Gospodinu!

1 Korinćanima 15:58

MOJ poznanik, savjetnik za ulaganja, uvijek kaže: »Kada ulažete novac, morate se nadati najboljem i biti spremni za najgore.« Kod gotovo svake odluke koju donosimo u životu postoji neizvjesnost kakav će biti ishod. No, postoji jedna stvar za koju možemo biti sigurni da, ma što se dogodilo, trud neće biti uzaludan.

Apostol Pavao proveo je godinu dana s Isusovim sljedbenicima u Korintu, gradu poznatom po moralnoj iskvarenosti. Nakon što je otišao, napisao im je pismo u kojem ih moli da ne budu malodušni i da ne misle da je njihovo svjedočanstvo za Krista bezvrijedno. Uvjeravao ih je da dolazi dan kad će se Gospodin vratiti i da će pobjeda progutati smrt (r. r. 52-55).

Ostati vjerni Isusu može biti teško, obeshrabrujuće, pa čak i opasno, ali to nikada nije besmisleno ni uzaludno. Dok slijedimo Gospodina i svjedočimo o Njegovoj prisutnosti i snazi, naši životi nisu uzaludni! U to možemo biti sigurni.

David McCasland

Svom dušom tražim, svim srcem čeznem

Tvoj nauk, Kriste, prihvatiti.

U meni živi, kroz mene ljubi, iz mene zrači i govori.

Naš život i svjedočanstvo za Isusa Krista nisu uzaludni.