Uvijek voljeni i dragocjeni

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 8:31-39

31 Što ćemo dakle reći na ovo? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? 32 On koji dakle svojega vlastitog Sina nije poštedio, nego ga je predao za sve nas, kako da nam s njim ne daruje sve? 33 Tko će optužiti izabrane Božje? Bog je onaj koji ih opravdava. 34 Tko će osuditi? Krist Isus, koji je umro, pa još i uskrsnuo, koji je s desne strane Bogu, koji nas i zagovara. 35 Tko će nas rastaviti od Božje ljubavi u Kristu Isusu? Nevolja? Ili tjeskoba? Ili progonstvo? Ili glad? Ili golotinja? Ili pogibao? Ili mač? 36 Kao što je pisano:
»Zbog tebe nas ubijaju povazdan;
drže nas kao ovce koje su za klanje.«
37 Ali u svemu tome pobjeđujemo zbog onoga koji nas ljubi. 38 Doista sam uvjeren da nas ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sila, 39 ni visina, ni dubina, ni drugo kakvo stvorenje ne može rastaviti od Božje ljubavi koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.

Tko će nas rastaviti od Božje ljubavi u Kristu Isusu? Nevolja? Ili tjeskoba? Ili progonstvo? Ili glad? Ili golotinja? Ili pogibao? Ili mač?

Rimljanima 8:35

MI služimo Boga koji više voli nas nego to što radimo.

Da, istina je da Bog želi da radimo kako bismo prehranili svoju obitelj i da se odgovorno brinemo o svijetu koji je stvorio. Od nas očekuje da služimo slabima, gladnima, golima, žednima i slomljenima oko sebe dok smo i dalje usredotočeni na one ljude koji još nisu odgovorili na djelovanje Duha Svetoga u njihovu životu.

Uz sve to, mi služimo Bogu koji više voli nas nego to što radimo.

Nikada to ne smijemo zaboraviti, jer će možda doći vrijeme kada će nam sposobnost da »radimo za Boga« biti oduzeta zbog zdravstvenih ili drugih neočekivanih okolnosti. I upravo tada Bog želi da se sjetimo da nas ne voli zbog toga što smo učinili za Njega nego zbog toga što jesmo: Njegova djeca! U trenutku kada smo se pouzdali u Krista za spasenje, ništa nas – ni nevolja, ili tjeskoba, ili progonstvo, ili glad, ili golotinja, ili mač – »ne može rastaviti od Božje ljubavi koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu« (r. r. 35,39).

Kad nam je sve što možemo ili imamo oduzeto, onda jedino što Bog od nas želi je da počinemo u onome što jesmo u Njemu.

Randy Kilgore

Razlog je našeg postojanja zajedništvo s Bogom.