Naš najbolji prijatelj

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 10:19-24

19 Imamo dakle, braćo, osiguran ulazak u svetište krvlju Isusa 20 koji nam je otvorio put novi i živi zavjesom, to jest svojim tijelom. 21 Imamo i velikoga svećenika nad Božjom kućom. 22 Zato pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, srca očišćenog od ljage na savjesti, i tijela opranog čistom vodom! 23 Čvrsto držimo nadu, jer je vjeran onaj koji je obećao, 24 i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela.

A svima koji Ga primiše dade moć da budu djeca Božja. Onima koji vjeruju u ime Njegovo.

Ivan 1:12

KADA sam imao dvanaest godina naša se obitelj preselila u jedan grad u pustinji. U mojoj novoj školi svi bismo nakon tjelesnog odgoja potrčali da se napijemo vode. Budući da sam bio mršav i mlađi od ostalih u svome razredu, često bi me izgurali dok sam čekao u redu. Jednog je dana moj prijatelj Jose, koji je bio velik i jak za svoju dob, to vidio. Stao je i ispružio snažnu ruku kako bi mi napravio mjesta. »Hej,« viknuo je, »pustite Banksa da pije prvi!« Više nikada nisam imao problema kada sam htio piti vode.

Isus je na svojoj koži iskusio kako je to kad su drugi neljubazni. U Bibliji čitamo: »Bio je prezren, posljednji od ljudi« (Izaija 53:3). No Isus nije bio samo žrtva patnje, postao je i našim zagovornikom. Davši svoj život, Isus je otvorio »novi i životonosni put« kojim ulazimo u odnos s Bogom (Hebrejima 10:20, K. S.). Učinio je za nas ono što mi nikada ne bismo mogli učiniti, ponudio nam je besplatan dar spasenja kada se pokajemo za svoje grijehe i uzvjerujemo u Njega.

Isus je najbolji prijatelj kojega ćemo ikada imati. Rekao je: »Onoga koji dolazi k meni, ne ću otjerati« (Ivan 6:37). Drugi nas mogu držati na odstojanju, pa čak i odbaciti, ali Bog svakoga od nas na križu dočekuje raširenih ruku. Ima li išta bolje od toga!

– James Banks

Dar koji smo dobili besplatno, Boga je skupo koštao.