Ugodni miris

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 2:14-16

14 Hvala Bogu koji nam svagda daje pobjedu u Kristu, i po nama širi miris znanja o sebi na svakom mjestu. 15 Jer smo mi Kristov ugodan miris Bogu i među onima koji su na putu spasenja i među onima koji su na putu propasti: 16 jednima dakle miris od smrti za smrt, a drugima miris od života za život. A tko je dorastao za ovo?

Hvala Bogu koji nam svagda daje pobjedu u Kristu, i po nama širi miris znanja o sebi na svakom mjestu.

2 Korinćanima 2:14

SPISATELJICA Rita Snowden na zanimljiv način opisuje svoj posjet malom selu u blizini Dovera u Velikoj Britaniji. Dok je jednoga poslijepodneva uživala u čaju na terasi restorana, postala je svjesna predivnog mirisa. Pitala je konobara otkuda dolazi miris i on joj je rekao da su uzrok tome ljudi koji onuda prolaze. Naime, većina seljana radi u obližnjoj tvornici parfema. Kada se vraćaju kući nose na svojoj odjeći miris i šire ga ulicama kojima prolaze.

To je savršena slika kršćanskog života! Kao što je rekao apostol Pavao, mi smo »Kristov ugodan miris« (r. 15) i taj miris moramo širiti posvuda. Pavao koristi sliku kralja koji se vraća iz vojnog pohoda, njegovi vojnici i zarobljenici u povorci zrakom pronose miris pobjede, objavljujući kraljevu veličinu (r. 14).

Prema Pavlovim riječima mi Kristov miris širimo na dva načina: širimo ga svojim riječima govoreći drugima o Onome koji je predivan i svojim životom ljubeći i žrtvujući se za druge (Efežanima 5:1,2). Iako neće svi uživati u tom božanskom mirisu koji širimo, mnogima će donijeti život.

Rita Snowden osjetila je miris i željela je saznati otkuda dolazi. Slijedimo li Isusa, i mi ćemo poprimiti Njegov miris i pronosit ćemo ga ulicama svojim riječima i djelima.

– Sheridan Voysey

Mi smo Kristov miris drugima.