Nemojte odustati

Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:1-10

1 Braćo, ako i upadne čovjek u kakav prekršaj, vi duhovni ispravljajte ga u duhu blagosti; a pazi na sebe da i ti ne podlegneš kušnji! 2 Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon! 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, vara samog sebe. 4 A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati razlog za ponosom, a ne u drugome, 5 jer će svaki svoje breme nositi. 6 Onaj koji prima pouku o Riječi, neka dijeli od svojih dobara onome koji ga uči! 7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo.

Galaćanima 6:9

BOB Foster, moj mentor i prijatelj već više od 50 godina, nikada nije odustao od mene. Njegovo postojano prijateljstvo i potpora kad mi je bilo najteže, pomogli su mi da izdržim.

Često želimo učiniti nešto i pomoći nekome tko je u velikoj potrebi. Ali kad odmah ne vidimo napredak, naša odlučnost slabi, pa možda s vremenom odustanemo. Vidimo da to što smo mislili da će biti trenutačna promjena postaje dugotrajnim procesom.

Apostol Pavao potiče nas da budemo strpljivi u pomaganju jedni drugima u životnim nedaćama. Kada piše: »Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon« (Galaćanima 6:2), uspoređuje našu zadaću s radom, vremenom i čekanjem koji su nužni da ratar vidi žetvu.

Koliko dugo se moramo moliti i truditi za one koje volimo? »Neka nam ne dodija činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme žeti ako sad ne malakšemo« (r. 9, K. S.). Koliko puta trebamo pomoći? »Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!« (r. 10)

Gospodin nas danas ohrabruje da Mu vjerujemo i budemo odani drugima, da se molimo i ne odustajemo!

– David McCasland

U molitvi se oslanjamo na Boga »koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo.« Efežanima 3:20