Moćniji od svih

Pročitajte: Psalam 93

1 Gospod kraljuje, odjeven veličanstvom;
Gospod odjeven i opasan snagom.
Čvrsto je utemeljio svijet,
ne može se poljuljati.
2 Čvrsto je utvrdio tvoje prijestolje od iskona.
Ti si od vječnosti.

3 Podižu rijeke, Gospode,
podižu rijeke svoj huk,
podižu rijeke svoj šum:
4 Jači od tutnjave silnih voda,
snažniji od bučnoga mora,
jest silni Gospod u visinama.
5 Svjedočanstva tvoja su sasvim pouzdana.
Svetost je ures Doma tvojega,
Gospode, za sva vremena!

Gospod kraljuje, odjeven veličanstvom; Gospod odjeven i opasan snagom. Čvrsto je utemeljio svijet, ne može se poljuljati.

Psalam 93:1

SLAPOVI Iguazu na granici Brazila i Argentine čine veličanstveni niz od 275 slapova raspoređenih duž 2,7 kilometra rijeke Iguazu. Na brazilskoj strani nalazi se ploča na kojoj su napisane riječi Psalma 93:4: »Jači od tutnjave silnih voda, snažniji od bučnoga mora, jest silni Gospod u visinama.« A ispod toga piše: »Bog je uvijek veći od svih naših problema.«

Pisac 93. psalma, koji je to napisao u vrijeme vladavine kraljeva, znao je da Bog kraljuje nad svime. »Gospod kraljuje«, napisao je. »Čvrsto je utvrdio tvoje prijestolje od iskona. Ti si od vječnosti« (r. r. 1,2). Bez obzira na to koliko visoke bile bujice ili valovi, Gospodin ostaje veći od svega.

Huka vodopada zaista je veličanstvena, no potpuno je nešto drugo biti u bujici koja juri prema slapovima. Možda je to situacija u kojoj se nalazite danas. Tjelesni, financijski ili obiteljski – problemi postaju sve većima i čini se da ćete se strmoglaviti niz vodopad. U takvim okolnostima kršćanin ima Nekoga komu se može obratiti za pomoć. On je naš Gospodin i »može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama« (Efežanima 3:20). Bog je veći od svih naših nevolja.

– C. P. Hia

Nikada nemojte Božju bezgraničnu moć mjeriti svojim ograničenim očekivanjima.