Odražavajte Božju ljubav

Pročitajte: Knjiga Izlaska 34:29-35

29 Kad je Mojsije silazio s gore Sinaja – obje ploče zakona nosio je Mojsije u ruci kad je silazio s gore – nije znao Mojsije da je svijetlilo njegovo lice zbog razgovora s njim. 30 Kad Aron i svi sinovi Izraelovi ugledaše Mojsija i vidješe da svijetli njegovo lice, pobojaše se pristupiti k njemu. 31 Ali ih zovnu Mojsije k sebi. I dođoše k njemu Aron i svi glavari općine, i Mojsije porazgovara s njima.
32 I svi ostali sinovi Izraelovi pristupiše. On im tada priopći sve što mu je bio naložio Gospodin na gori Sinaju. 33 Pošto je Mojsije bio prestao s njima govoriti, stavi pokrivalo na svoje lice. 34 I kad god je Mojsije stupio pred Gospodina, da govori s njim, skinuo bi pokrivalo, dok nije opet izašao, i kad bi izašao, priopćio bi sinovima Izraelovim sve što mu je bilo naloženo. 35 Pritom su vidjeli sinovi Izraelovi lice Mojsijevo, kako je svijetlilo. Mojsije bi onda opet stavio pokrivalo na svoje lice, dok opet nije otišao da s njim govori.

Kad je Mojsije silazio s gore Sinaja… nije znao Mojsije da je svijetlilo njegovo lice zbog razgovora s Njim.

Izlazak 34:29

IMALA sam prednost njegovati svoju majku dok je boravila u klinici za oboljele od karcinoma. I za najtežih je dana čitala Bibliju i molila se za druge prije ustajanja iz kreveta. Svakodnevno je provodila vrijeme s Isusom, pokazivala svoju vjeru oslanjajući se na Boga, činila dobra djela, ohrabrivala i molila se za druge. Svojim je nasmiješenim licem odražavala Božju ljubav, a da toga nije bila svjesna, i dijelila ju onima oko sebe do dana kada ju je On pozvao k sebi.

Nakon što je proveo četrdeset dana i noći s Bogom (r. 28), Mojsije je sišao s brda Sinaj. Nije znao da je njegov susret s Njime promijenio njegov izgled (r. 29). No Izraelci su bili sigurni da je razgovarao s Gospodinom (r. r. 30-32). Mojsije je nastavio susretati se s Bogom i utjecati na živote onih oko sebe (r. r. 33-35).

Možda nećemo moći vidjeti kako su nas naša iskustva s Bogom promijenila tijekom vremena i naša promjena sigurno neće biti tako uočljiva kao Mojsijevo lice koje je svijetlilo. No, ako provodimo vrijeme s Bogom i predajemo mu svoj život svakoga dana, sve ćemo više odražavat Njegovu ljubav. Bog može privući druge bliže k sebi kao dokaz svoje prisutnosti koja je vidljiva u nama i kroz nas.

– Xochitl Dixon

Vrijeme provedeno u prisnom odnosu s Bogom mijenja nas, a druge usmjerava prema Njegovoj ljubavi.