Bdije nad nama

Pročitajte: Ponovljeni zakon 32:7-12

7 Spomeni se negdašnjih dana!
Pomisli na godine od koljena do koljena!
Pitaj svojega oca: on će te naučiti;
svoje starce: oni će ti pripovjediti!
8 Kada je Višnji dijelio narodima posjede,
kada je dijelio čovječje sinove,
tada je postavio međe narodima
po broju Izraelovih sinova.
9 Jer je Gospodnji dio njegov narod,
Jakov je njemu odmjerena baština.
10 Nađe ga u zemlji pustari,
u pustinji gdje urliče samoća.
Ogradio ga je, štitio,
čuvao ga je kao zjenicu svojega oka.
11 Kao što se orao,
koji stražari nad svojim gnijezdom,
uzdiže iznad svojih ptića, rasprostire krila,
uzima ih i nosi svojim jakim krilima,
12 tako ga je vodio Gospodin jedini,
i nije bilo tuđega boga s njim.

Ogradio ga je, štitio, čuvao ga je kao zjenicu svojega oka. Kao što se orao, koji stražari nad svojim gnijezdom, uzdiže iznad svojih ptića

Ponovljeni zak. 32:10,11

BETTYNA je kći došla kući iz inozemstva i osjećala se loše. Kada je bol postala neizdrživom, Betty i njezin suprug odvezli su ju u bolnicu, na odjel za prijam hitnih slučajeva. Liječnici i medicinske sestre prihvatili su se posla i nakon nekoliko sati jedna joj je od sestara rekla: »Sve će biti dobro! Brinut ćemo se o vašoj kćeri i brzo će ozdraviti.« U tome trenutku Betty je osjetila mir i preplavila ju je ljubav. Shvatila je da dok je ona zabrinuto bdjela nad svojom kćeri, Gospodin je savršeni roditelj koji se brine o svojoj djeci i tješi nas u teškim vremenima.

U knjizi Ponovljenog zakona Gospodin podsjeća svoj narod kako je, za vrijeme njihova lutanja pustinjom, skrbio za njih kao brižni roditelj koji stražari nad svojim ‘ptićima’. Nikada ih nije napustio, zapravo poput orla on uvijek »rasprostire krila, uzima ih i nosi svojim jakim krilima« (r. 11). Htio je da se sjete da iako su prošli kroz nevolje i svađe u pustinji, On je bio s njima.

I mi ćemo se možda morati suočiti s mnogim izazovima, ali možemo naći utjehu i hrabrost u tome da nas Bog nikada neće napustiti. Kada osjećamo da padamo, Gospodin će poput orla raširiti svoja krila da nas uhvati (r. 11) i donese nam mir.

– Amy Boucher Pye

Naš Bog s ljubavlju bdije nad nama.