Buđenje!

Pročitajte: Otkrivenje 3:1-6

1 Anđelu Crkve u Sardu napiši: »Ovako govori onaj koji ima sedam Božjih duhova i sedam zvijezda: znam tvoja djela; imaš ime da živiš, a mrtav si. 2 Budi budan i utvrđuj ostalo što hoće pred umiranjem, jer ne ustanovih da su ti djela savršena pred mojim Bogom. 3 Sjeti se dakle kako si primio i čuo, pa drži i obrati se! Ako li ne budeš bdio, doći ću kao tat, i ne ćeš znati u koji ću čas doći na tebe. 4 Ali imaš malo osoba u Sardu koje ne oskvrnuše svoje odjeće. One će me pratiti obučene u bijelo, jer su dostojne. 5 Onaj tko pobijedi, obući će bijelu odjeću, i njegovo ime ne ću izbrisati iz Knjige života, i priznat ću njegovo ime pred svojim Ocem i pred njegovim anđelima.« 6 Tko ima uši, neka čuje što Duh govori Crkvama.

Budi budan i utvrđuj ostalo što hoće pred umiranjem, jer ne ustanovih da su ti djela savršena pred mojim Bogom.

Otkrivenje 3:2

DUGI sam niz godina često putovao i gotovo svake noći boravio u drugome grad. Kada bih se prijavljivao u hotel, naručio bih buđenje. Uz osobnu budilicu, trebao sam zvonjavu telefona da mi pomogne ustati iz kreveta i poletno krenuti u novo jutro.

U knjizi Otkrivenja nalazi se tekst kojemu je cilj duhovno buđenje, pisma koja je apostol Ivan napisao sedmerim crkvama u Maloj Aziji. Crkvi u Sardu napisao je ovu poruku osobno od Isusa: »Znam tvoja djela; imaš ime da živiš, a mrtav si. Budi budan i utvrđuj ostalo što hoće pred umiranjem, jer ne ustanovih da su ti djela savršena pred mojim Bogom« (r. r. 1,2).

Zbog duhovnog umora možda nećemo ni primijetiti mrtvilo koje se polagano uvlači u naš odnos s Bogom. No Gospodin nam poručuje: »Kako si primio i čuo, pa drži i obrati se!« (r. 3)

Mnogi ljudi smatraju da im odvajanje posebnog vremena svakoga jutra za čitanje Biblije i razgovor s Gospodinom u molitvi pomaže da ostanu duhovno budnima. Provesti vrijeme s Isusom nije posao već užitak jer znamo da nas kroz to On priprema za sve što će nas snaći toga dana.

– David McCasland

Provoditi vrijeme s Isusom je radost!