Moje pravo lice

Pročitajte: Prva poslanica Timoteju 1:12-17

12 Zahvaljujem onome koji mi dade jakost, Kristu Isusu, našemu Gospodinu, što me je držao za vjerna i postavio me za služenje, 13 a prije sam bio hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali sam pomilovan, jer sam ne znajući to činio u nevjeri. 14 Milost našega Gospodina s vjerom i ljubavi u Kristu Isusu izvanredno je obilovala prema meni. 15 Pouzdana je riječ i vrijedna da bude potpuno prihvaćena: Isus Krist je došao na svijet da spasi grješnike od kojih sam ja prvi. 16 Ali sam pomilovan zato da na meni prvome pokaže Isus Krist svu strpljivost, za pouku onima koji će vjerovati u njega za vječni život. 17 Kralju vjekova, besmrtnome, nevidljivome, jedinome Bogu čast i slava u vijeke vjekova! Amen.

Zahvaljujem Onome koji mi dade jakost, Kristu Isusu, našemu Gospodinu, što me je držao za vjerna i postavio me za služenje.

1 Timoteju 1:12

GODINAMA su osjećaj nedostojnosti i stida zbog moje ne baš pobožne prošlosti loše utjecali na svaki vid moga života. Što ako drugi otkriju kakva sam bila? Iako mi je Bog pomogao da skupim hrabrosti i pozovem na ručak đakonesu naše crkve, trudila sam se ostaviti savršeni dojam. Temeljito sam pospremila kuću, pripremila ručak u tri slijeda i obukla najbolje traperice i bluzu. Izjurila sam isključiti prskalicu za vodu, no kada sam okrenula slavinu zalio me je mlaz vode. Mokre kose i razmazane šminke obukla sam donji dio trenirke i majicu. Istoga trenutka oglasilo se zvono. Sva jedna, priznala sam joj svoje prenemaganje i motive. Moja nova prijateljica ispričala mi je o svojim strahovima i nesigurnosti zbog prijašnjih neuspjeha. Nakon što smo se pomolile, pozvala me da se pridružim grupi Božjih nesavršenih slugu.

Apostol Pavao prihvatio je novi život u Kristu, no nije nijekao svoju prošlost niti da ga je ona spriječila da služi Gospodinu (r. r. 12-14). Pavao je znao da je Isusova smrt na križu spasila i promijenila njega– najvećega grješnika – zato je slavio Boga i poticao druge da ga slave i veličaju (r. r. 15-17).

Po Božjoj milosti i oproštenju oslobođeni smo svoje prošlosti. Puni mana, ali voljeni, pokažimo svoje pravo lice.

– Xochitl Dixon

Bog nas prihvaća kakvi jesmo i mijenja dok mu služimo.