Prazan krevet

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 28:16-20

16 Jedanaestorica učenika otiđoše u Galileju na goru, kamo ih je Isus bio uputio. 17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše. 18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: »Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19 Zato idite i počnite činiti mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.«

Zato idite i počnite činiti Mojim učenicima sve narode.

Matej 28:19

JEDVA sam čekao povratak u Dom za nemoćne St. James u Montego Bayu na Jamajci da vidim Rendella. On je prije dvije godine prvi put čuo da ga Isus voli. Evie, tinejdžerica koja je pjevala u školskome zboru s kojim sam svake godine putovao, čitala je Rendellu Sveto pismo, objasnila mu Radosnu vijest i on je primio Isusa kao svoga Spasitelja.

No, kad sam došao na muški odjel i pogledao prema Rendellovu krevetu, vidio sam da je prazan. Potražio sam medicinsku sestru i ona mi je rekla ono što nisam htio čuti. Umro je – samo pet dana prije našeg dolaska.

Kroz suze sam SMS porukom poslao Evie tužnu vijest. Njezin je odgovor bio jednostavan: »Rendell slavi s Isusom.« Poslije mi je rekla: »Dobro da smo mu rekli o Isusu.«

Njezine su me riječi podsjetile na to koliko je važno biti spreman drugima govoriti o nadi koju imamo u Kristu. Ne, nije uvijek lako naviještati evanđeosku poruku o onome tko će biti »s vama u sve dane do svršetka svijeta« (r. 20), ali kad razmislimo o tome što je učinio za nas i ljude poput Rendella, možda će nas to ohrabriti da budemo još spremniji ispuniti Isusov nalog (r. 19).

Nikad neću zaboraviti tugu kad sam ugledao prazan krevet – ali i radost jer sam znao da je Rendell kod Boga.

– Dave Branon

Za razliku od praznog kreveta, prazan grob je radosna vijest.