Nepopustljiva ljubav

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 3:16-18

16 Po tom upoznasmo ljubav što on za nas položi svoj život; tako moramo i mi položiti život za braću. 17 Tko ima svjetovno blago i vidi svojega brata u potrebi pa zatvori svoje srce pred njim, kako Božja ljubav ostaje u njemu?
18 Dječice, ne ljubimo riječju ni jezikom, nego djelom i istinom.

Dječice, ne ljubimo riječju ni jezikom, nego djelom i istinom.

1 Ivanova 3:18

HEIDI i Jeff došli su kući nakon što su neko vrijeme proveli radeći u zemlji u kojoj vladaju velike vrućine. Na nekoliko mjeseci nastanili su se blizu svoje obitelji u znatno hladnijem dijelu svijeta – pred početak zime. Po prvi put mnoga od njihovih desetero djece vidjet će snijeg, uživo.

Ali zimsko vrijeme zahtijeva puno tople odjeće poput kapa, jakni, rukavica i čizama. Za veliku bi obitelj bio prilično skup pothvat opremiti se za vrlo hladne mjesece koji predstoje. Ali Bog se pobrinuo za to. Prvo je susjed donio obuću, zatim hlače za snijeg, pa kape i rukavice. Zatim je prijateljica zamolila ostale u njezinoj crkvi da prikupe raznovrsnu toplu odjeću u svih dvanaest veličina, za svakog člana obitelji. S prvim snijegom svi su imali sve što su trebali.

Jedan od načina služenja Bogu je služenje potrebitima. Predloženi biblijski tekst potiče nas da pomažemo drugima onime što imamo. Služenje nam pomaže da budemo sve sličniji Isusu, da počnemo ljubiti i gledati ljude kao On.

Bog često koristi nas kako bi zadovoljio nečije potrebe i odgovorio na molitve. I dok služimo drugima, to ohrabruje i nas i njih. A kao rezultat toga naša će vjera rasti dok nas Bog oprema da služimo na nove načine (r. 18). – Cindy Hess Kasper

Oče, pomogni nam da dajemo radosno i služimo ti sa zahvalnošću.