Božje upute

Pročitajte: Psalam 1:1-3

1 Blago čovjeku koji se ne ravna prema savjetu bezbožnika,
ne zaustavlja se na putu grješnika,
ne sjeda u zbor opakih,
2 on uživa u Zakonu Gospodnjem,
o Zakonu njegovu razmišlja dan i noć.
3 On je kao drvo posađeno uz vode potoka,
što rađa plod u pravo doba,
na kojem ne vene lišće.
Što poduzme, to i uspije.

Blago čovjeku koji se ne ravna prema savjetu bezbožnika, ne zaustavlja se na putu grješnika, ne sjeda u zbor opakih.

Psalam 1:1

JEDNOGA dana banka je slučajno položila nešto manje od 100.000 funta na račun bračnoga para koji ga je odmah počeo trošiti. Nakon što su platili sve račune, kupili su luksuzni automobil, kamp-prikolicu i dva terenska vozila. Otkrivši pogrešku, banka je tražila da vrate novac, ali oni su već sve potrošili. Optužili su ih za krađu. Na sudu je suprug rekao novinaru: »Poslušali samo loš pravni savjet.« Na teži način naučili su da poslušati loš savjet (i trošiti ono što nije njihovo) može prouzročiti mnogo nevolja.

Suprotno tome, psalmist daje mudar savjet koji nam može pomoći da izbjegnemo probleme u životu. Napisao je da onaj koji pronađe istinsko ispunjenje – onaj kojemu je »blago« – odbija savjet »bezbožnika« (r. 1). On zna da ga to može dovesti u opasnost i snosit će teške posljedice. Potaknut je i da »uživa u« i »o Zakonu njegovu razmišlja dan i noć« (r. 2). Takav čovjek vidi da slijediti Božje vodstvo »rađa plod« i »što poduzme, to i uspije« (r. 3).

Kada donosimo odluke, male ili velike, o karijeri, novcu, odnosima i još mnogo čemu, potražimo Božju mudrost zapisanu u Bibliji, savjet i vodstvo Duha Svetoga. – Marvin Williams

Božje upute su bitne i pouzdane da bismo imali ispunjen život, bez nepotrebnih problema.